• ouders en leerlingen in de kantine van MBO Gorinchem

    Marlies de Jongh

Bijeenkomst 'Kiezen voor talent' op MBO Gorinchem groot succes

12-10-2017, 18:31 | Lezersnieuws | Marlies de Jongh

Op dinsdag 10 oktober organiseerde MBO Gorinchem een leuke, inspirerende bijeenkomst voor ouders en hun zoon of dochter, die dit jaar eindexamen doet.

Onderwijspedagoog Peter Beschuyt nam de aanwezigen mee in de wereld van talenten en hoe die een rol spelen bij het maken van duurzame loopbaan- en levenskeuzes. Om duurzame keuzes te maken, is het belangrijk om je ten volle bewust te zijn van je talenten. Doen waar je goed in bent en wat je graag doet, geeft energie. Die energie is nodig om je verder te ontwikkelen, om ondernemend te zijn, om vol te houden als het wat lastiger gaat en om een positief zelfbeeld op te bouwen. Ouders vonden het verhaal van Beschuyt heel herkenbaar en dachten aan hun eigen werksituaties. 'Gebruik ik mijn talenten en word ik van mijn werk nog steeds blij?' vroeg menig ouder zich af. Circa 200 mensen woonden de avond bij. Vele van hen maakten van de gelegenheid gebruik om hun vragen te stellen aan de aanwezige loopbaanadviseurs van MBO Gorinchem.

Over Peter Beschuyt

Peter Beschuyt is onderwijspedagoog en werkt als coach voor Kessel & Smit, the learning company. Hij ondersteunt scholen en organisatie bij verandervraagstukken. Voornamelijk rond de thema's talent, ontwikkeling en vitaliteit op het werk. Hij is in het bijzonder geboeid door het samengaan van mentale en fysieke gezondheid voor een plezierig, zinvol en productief leven.