• Brassband Kunst en Vriendschap

    Foto vereniging
  • Koninklijke harmonie De Bazuin

    Foto vereniging
  • Koninklijke harmonie De Bazuin

    Foto vereniging

Brassband te gast bij De Bazuin

17-09-2016, 11:20 | Lezersnieuws | Koninklijke Harmonie De Bazuin

Zaterdag 1 oktober wordt er een uitwisselingsconcert gehouden met Brassband Kunst en Vriendschap uit Meeuwen en de Koninklijke Harmonie De Bazuin uit Gorinchem.Aanvang 20.00 uur. Locatie in het Muziekcentrum "De Harmonie" aan de Dalemwal 15d te Gorinchem. Entree en parkeergelegenheid zijn gratis.

Twee concerten op een avond. Het gebeurt niet vaak dat er op één concertavond twee verschillende soorten orkesten zijn: Harmonie én Brassband. Een mooie gelegenheid om hiervan kennis te nemen. Brassband Kunst en Vriendschap uit Meeuwen gaat in november op concours in Zutphen en werd in 1900 opgericht als fanfare, waarna in 1985 de omschakeling naar brassband plaats vond. Vanaf haar oprichting tot de dag van vandaag is Kunst en Vriendschap een actieve vereniging die een grote diversiteit aan optredens verzorgt, zoals concerten, muzikaal omlijsten van dorpsevenementen, festivals, begeleiding van kerkdiensten.

Brassband Kunst en Vriendschap

Brassband Kunst en Vriendschap o.l.v. Henk van Loon is sinds lange tijd weer present bij de Nederlandse Brassband Kampioenschappen en ook bezoekt de band diverse concertwedstrijden.Tijdens de diverse optredens probeert Kunst en Vriendschap haar publiek altijd een zo gevarieerd programma te presenteren.

Op de lessenaar staat o.a. Melting The Ice van Johan Evenepoel, Visions Dan Price, Mr Jums van Chris Hazell, Soul Bossa Nova van Quincy Jones, Home of Legends van Paul Lovatt Cooper.

Koninklijke harmonie De Bazuin

De Koninklijke harmonie De Bazuin staat sinds 5 maanden onder leiding van dirigent Hans Verheij. De Koninklijke vierde in 2014 haar 125-jarig bestaan en heeft een uitstekende groep jongeren waarvan een deel na de vakantie in het grote orkest is ingestapt. De Koninklijke heeft een frisse programmering samengesteld. o.a. Concert d'Amore van Jacob de Haan, A Huntingdon celebration van Philip Sparke en O Vitinho van Marqués Neto en de primeur van de avond is Madurodam van Johan de Meij waar de klanken van o.a. molens, kleine soldaatjes en de Westerkerk zijn te horen. Na dit concert zal De Bazuin zich gaan richten op het 29ste Kerstconcert in de Grote Kerk.