• rookvrije generatie

    rookvrije generatie

Caribabad per 1 juni rookvrij

06-05-2019, 16:31 | Lezersnieuws | meghan

Zien roken, doet roken. De komende weken zullen wij aanpassingen gaan doen om van het Caribabad een rookvrije omgeving te maken. Zo zorgen we samen dat kinderen rookvrij kunnen opgroeien.

Rookvrije zone
Uit onderzoek blijkt dat het zien roken van anderen, kinderen aanzet om later zelf te gaan roken. Een rookvrije omgeving maakt kinderen weerbaarder om later niet te gaan roken. Het Caribabad is een plek waar veel kinderen komen om te spelen of voor de zwemles. Roken past hier niet bij.

Op weg naar een Rookvrije Generatie
Stichting Gorinchemse Sportaccommodaties sluit zich aan bij de Rookvrije Generatie. Het Longfonds is samen met de Hartstichting en KWF Kankerbestrijding initiatiefnemer van de beweging ‘op weg naar een Rookvrije Generatie’. Deze beweging werkt toe naar een samenleving waarin opgroeiende kinderen worden beschermd tegen tabaksrook en de verleiding om te gaan roken.

Wat verandert er bij het Caribabad?
Iedereen is van harte welkom bij het Caribabad. Dat geldt natuurlijk ook voor rokers. Vanaf de rode paaltjes is het per 1 juni niet toegestaan om te roken. Op de ligweide is roken alleen toegestaan op de daarvoor aangewezen plek.