• Voorbereiding voor het Kerstwandeltheater van CBS De Tamboerijn

    De Tamboerijn
  • Een fraai tafereel met Jozef en Maria

    De Tamboerijn

CBS De Tamboerijn vertelt het aloude verhaal!

11-12-2017, 14:51 | Lezersnieuws | Andra van Hofwegen

Kerstwandeltheater op de wal.

Samen met een groep jongelui uit de Grote Kerk organiseert CBS De Tamboerijn een mini-Kerstwandeltheater. Hiermee maken ze het oorspronkelijke Kerstverhaal toegankelijk voor een breed publiek.

Dat het vieren van Kerst meer is dan alleen gezellig met elkaar eten en de lampjes aansteken, weten de kinderen van CBS De Tamboerijn ook wel. Voor hen is het geboorteverhaal van Jezus in Bethlehem bekend. Ze willen deze blijde boodschap dan ook graag delen met bekenden en onbekenden, die het verhaal misschien niet meer helemaal kennen.

Daarom houden zij op woensdagavond 20 december een kerstwandeling, waarbij in 7 taferelen het complete kerstverhaal wordt uitgebeeld: van de engel bij Maria tot aan de stal met de herders.

Een groep catechisanten van dominee Foppen (wijkgemeente Grote Kerk) kruipt hierbij in de huid van Jozef, Maria, de engelen, de herbergier, de herders en de wijzen. Zo krijgt het aloude verhaal een nieuwe vorm voor mensen en kinderen van deze tijd.

Leerlingen lopen met hun ouders, broertjes en zusjes langs de taferelen en kunnen zo het Kerstverhaal beleven. Na afloop kan er op het schoolplein nog even nagepraat worden onder het genot van een hapje en een warm drankje, aangeboden door de oudercommissie. Tante Co op Zolder verzorgt de muzikale omlijsting op het plein.

CBS De Tamboerijn wenst iedereen een Fijn Kerstfeest toe!

CBS De Tamboerijn is een kleinschalige protestants-christelijke basisschool binnen de wallen van Gorinchem. Meer informatie over de school is te lezen op www.tamboerijn.nl .