Communicatieplatform Gorinchem leert omgaan met de media

19-06-2017, 15:40 | Lezersnieuws | Daniel Seesink

Op woensdag 21 juni aanstaande is Communicatieplatform Gorinchem (CPG), dé Gorcumse beroepsvereniging voor communicatieprofessionals, te gast bij Meet and C, hét flexibele werkplekconcept aan de Stationsweg in Gorinchem. Het thema van de avond is 'Omgaan met de Media'. Voor je het weet blijk je iets gezegd te hebben, wat je niet had bedoeld. Oud-journalist en trainer Kees Brandsma (InterviewConsult) neemt de deelnemers mee in de wereld van de het perfecte interview. Producent en video-editor Briël van Rijsbergen (Hij & Ik productions) laat zien hoe montage van beeld en geluid van invloed is op hoe de boodschap wordt ontvangen door de kijker. Ben je lid of zou je lid willen worden? Wees welkom en meld je aan.

Wat zeg je tegen de interviewer die onverwacht een microfoon onder je neus houdt en een vraag stelt over jou en jouw bedrijf? Voor je het weet heb je iets gezegd dat in de uitzending op televisie totaal anders overkomt dan je bedoeling was. De CPG-avond staat dit keer in het teken van omgaan met de media. Het wordt een praktische avond. We starten met een theoretisch deel waarin oud Radio-1 journalist Kees Brandsma laat zien en ervaren hoe het is om spontaan te reageren op vragen van de media. We vervolgen de avond met een praktisch deel. Daarin gaan we in een 'real-life-setting' aan de slag met het stellen en het beantwoorden van vragen. Alles wordt opgenomen en vervolgens onder het toeziend oog van de deelnemers gemonteerd door Briël van Rijsbergen. De hamvraag is of de montage op een juiste manier weergeeft wat de ondervraagden bedoeld hadden te zeggen. Want: alles wat u zegt kan tegen u gebruikt worden.

De ontvangst met koffie is vanaf 18:30 uur. We sluiten de avond om 21:30 uur af met een hapje en een drankje. Aanmelden kan via de website www.communicatieplatformgorinchem.nl (voor leden) of door het sturen van een e-mail naar info@communicatieplatformgorinchem.nl (voor gasten/introducées). Deelname is kosteloos. Tot ziens op woensdag 21 juni bij Meet and C (Stationsweg 29, Gorinchem).