• : Klavecimbelbouwer Boudewijn Verhoef

    Eigen Foto

Culturele Route vol verhalen

25-06-2018, 15:34 | Lezersnieuws | Anja

Zondag 8 juli is het van 13 tot 17 uur weer culturele route in de vesting Gorinchem. In alle deelnemende locaties waar de gele vlag uit hangt kan men gratis terecht. Sommigen denken dat het een vastgestelde route is die je moet volgen. Het is meer een zwerftocht waarbij je kriskras diverse ateliers, musea en galerieën kunt bezoeken. Met niet alleen kunst, maar ook met ambacht en vooral verhalen. Boudewijn Verhoef vertelt graag als een van de laatste ambachtelijke klavecimbelbouwers in Nederland over de bouw en constructie van dat instrument. Molenaar Ad van den Heuvel geeft uitleg over de werking van molen de Hoop op de Dalemwal. Op de Langendijk 88 kan men terecht bij galerie ‘Kunst bij Karel’. Deze maand vertellen de nieuwe exposanten onder het genot van een hapje en drankje graag over hun werken. De vrolijke schilderijen van Sofie Meijers, Marja Konijn met prachtige wandkleden, Karel Loman met kleurige landschappen, Rina van Bakel met abstracte schilderijen en Mirjam Dronkers met keramiek.

Gastvrouw Arida van Baardewijk heet iedereen welkom vanaf 14 uur in het ‘Gorcum vertelt café’ in restaurant Meneer de Groot op nummer 17. Dit keer verhalen over de Arkelstraat met ondernemers Maartje en Andries Donker. Tino Busato vertelt het ontroerende verhaal over de ijssalon. Beeldhouwer Milo Kromhout van Galerie Vizioen aan de Kalkhaven 54 demonstreert in eigen atelier hoe hij stenen bewerkt.

In het Gorcums Museum is nog steeds de zeer succesvolle tentoonstelling ‘Voor de draad ermee’ te zien, naast de schilderijen van Gorcumse schilders uit de Gouden Eeuw en op zolder de bijzondere expositie waar het verhaal wordt verteld over de Martelaren van Gorcum. In de Grote Kerk is een nieuwe expositie van fotoclub ‘De ontspanner’ geopend. Foto’s met verschillende belichtingen zijn gecombineerd tot bijna schilderijachtige stillevens. Verder zijn er onderwater opnamen en foto’s die tijdens een dagje treinen op verschillende stations genomen zijn te zien. In het stiltecentrum van de toren is een expositie ‘Geometrisch Abstract’ van de Maandagschilders. Eveneens abstracte kunst is te zien in het Hendrick Hamel museum op de Kortendijk. Werken van de beroemde Koreaanse kunstenares Jeesun Mo zijn na New York en Wenen nu tot 11 juli in Gorinchem!

 

Tenslotte lekker uitblazen en genieten van een heerlijke glas wijn of speciaal biertje in de Caponnière aan de Kanselpoortweg en dan wegdromen bij reisfoto’s, portretten en straatbeelden van twee reislustige fotografen Marianne Rombout en Liane Sterrenburg.