• Ranzijn Tuin en Dier levert plantjes voor de moestuin van de Gezonde School CBS De Tamboerijn.

  A.van Hofwegen
 • Wouter Slob van Vertisign levert kweekbakken voor de stadsmoestuin

  A. van Hofwegen
 • Leerlingen van De Tamboerijn zorgen samen voor de plantjes in de moestuin

  A. van Hofwegen
 • Wouteer Slob geeft uitleg over de kweek van tomaten, aardbeien en sla.

  A. van Hofwegen

De Tamboerijn nu Gezonde School met eigen groente en fruit!

12-05-2017, 18:31 | Lezersnieuws | Basisschool De Tamboerijn

Leerlingen van CBS de Tamboerijn worden verblijd met hun eigen stadsmoestuin.

Afgelopen donderdag hebben de leerlingen van CBS de Tamboerijn uit Gorinchem hun nieuwe schoolmoestuin in gebruik genomen. De kinderen werden verblijd met industriële kweekrekken van Vertisign uit Giessenburg waardoor het mogelijk werd om op het schoolplein een moestuin te maken. Vervolgens zorgde Ranzijn Tuin & Dier uit Spijk voor de eerste planten om op te kweken. Onder begeleiding kregen ook de zelf gekweekte plantjes van de Columbusgroep een plekje in de nieuwe moestuin. De kinderen krijgen zo de kans van alles te ontdekken rondom de groei en smaak van o.a. aardbeien, paprika's, sla, andijvie en allerlei kruiden. Het Natuurcentrum Gorinchem heeft een makelaarsrol vervult in het samenbrengen van school en sponsors.

"Dit is een fantastisch mooi voorbeeld van een unieke samenwerking tussen het Natuurcentrum Gorinchem, sponsors uit het bedrijfsleven en onze basisschool. Lieve sponsors, hartelijk dank voor jullie bijdrage. Leve de Gezonde School !", aldus Andra van Hofwegen, directeur van De Tamboerijn.

CBS De Tamboerijn is een kleinschalige protestants-christelijke basisschool binnen de wallen van Gorinchem. Meer informatie over de school is te lezen op www.tamboerijn.nl .