• Veegactie Democraten Gorinchem

    Ro van Doesburg

Democraten Gorinchem op lijst 11 presenteert programma

15-02-2018, 07:33 | Lezersnieuws | Ro

Nu Democraten Gorinchem formeel per 9 februari 2018 is geregistreerd door het stembureau op lijst 11 is het moment daar om het programma bekend te maken. Daar is de afgelopen twee jaar hard aan gewerkt samen met Gorcumers, belangenverenigingen en deskundigen. 

 

Waarom Democraten Gorinchem? Een nieuwe lokale partij is noodzakelijk in deze stad. Om twee redenen. In de eerste plaats zouden alle partijen lokale partijen moeten zijn. Dan heb je namelijk minder last van Den Haag en partij-gedoe. In sommige landen, zoals Canada, mogen om die reden landelijke partijen niet eens meedoen aan lokale verkiezingen. In de tweede plaats is het goed om uit meer lokale partijen te kunnen kiezen voor de kleur die het beste bij u past. Met versnippering heeft dit eigenlijk niet zoveel te maken. Al wordt dat veel gezegd en gedacht. Versnippering is juist binnen veel landelijke en ook lokale partijen zichtbaar. Maar ieder raadslid zit op persoonlijke titel in de raad en heeft wettelijk de ruimte om zelfstandig en zonder opdracht van wie dan ook te stemmen. Dat is goed. Vooral om deze reden is de titel van het programma van Democraten Gorinchem: Minder politiek. Het gaat namelijk om meer luisteren, meer doen en beter samenwerken. Dat klinkt makkelijk, maar het vraagt wel om verandering. Het is bijvoorbeeld heel hard nodig dat de gemeente op ambtelijk, bestuurlijk en raadsniveau zaken eenvoudiger maakt en ondernemender en behulpzamer wordt.  

 

Op de website: www.democratengorinchem.nl vindt u het volledige programma van 37 pagina’s en een samenvatting van 4 pagina’s. In dit programma hebben 3 thema’s prioriteit: zorg, mobiliteit en duurzaamheid. In acht aanvullende hoofdstukken vindt u alle andere relevante thema’s uitgewerkt: van erfgoed tot financiën, van hobbels tot hondenpoep.