• V.l.n.r. Verpleegkundig specialist urologie Anneke Meerkerk, uroloog dr. Ingrid Koeter en oncologie verpleegkundige Jeannine van Zante, die allen aanwezig zijn tijdens de publiekslezing prostaatkanker op donderdag 16 november bij Rivas.

    Rivas Zorggroep

Donderdag 16 november: publiekslezing bij Rivas over prostaatkanker

20-10-2017, 11:20 | Lezersnieuws | Rivas Zorggroep

Rivas Zorggroep houdt donderdag 16 november een publiekslezing over prostaatkanker. De lezing vindt plaats in het Grand Café van verpleeghuis Het Gasthuis aan de Banneweg 61 in Gorinchem. Het thema prostaatkanker wordt deze avond vanuit verschillende invalshoeken belicht voor iedereen die meer over dit onderwerp wil weten. Uroloog dr. Ingrid Koeter en Annika Adriaanse, diëtiste namens Wereld Kanker Onderzoek Fonds, geven antwoord op vele vragen die rond deze aandoening leven. Theatermaakster Nicolien van der Beek geeft een voorstelling over leven met prostaatkanker. De bijeenkomst begint om 18.55 uur en duurt tot 21.45 uur (zaal open vanaf 18.30 uur). De entree is gratis.

Sprekers

Dr. Ingrid Koeter, uroloog in het Beatrixziekenhuis, bespreekt deze avond prostaatkanker in al haar facetten. Van wat prostaatkanker eigenlijk is, wat de symptomen zijn, de diverse behandelmogelijkheden tot de nieuwe ontwikkelingen. Vervolgens gaat Annika Adriaanse, diëtiste namens Wereld Kanker Onderzoek Fonds, in op de invloed van voeding en bewegen bij prostaatkanker. Theatermaakster Nicolien van der Beek geeft tenslotte een voorstelling over leven met prostaatkanker. Met humor, mededogen en inlevingsvermogen schetst zij de moeizame weg die mensen na het krijgen van de diagnose prostaatkanker moeten afleggen. Een ontroerende en bij tijd en wijle hilarische monoloog.

In gesprek met de zorgprofessionals

Naast de lezingen is er een informatiemarkt waar bezoekers meer informatie kunnen krijgen. Zo zijn verpleegkundig specialist urologie Anneke Meerkerk en oncologie verpleegkundige Jeannine van Zante te ontmoeten. Ook de continentieverpleegkundigen, de oncologische revalidatie, het informatiecentrum en de prostaatkankerstichting staan op de informatiemarkt. Aan de 'vraagtafels' kunnen bezoekers tijdens de pauzes en na afloop in gesprek gaan met de sprekers.

Aanmelden

Geïnteresseerden kunnen zich tot maandag 14 november aanmelden via het aanmeldformulier op www.rivas.nl/publiekslezingen of via (0183) 64 48 82. Het is ook mogelijk om via het aanmeldformulier vragen in te dienen. Deze worden vooraf aan de sprekers voorgelegd, zodat zij ze mogelijk kunnen meenemen in hun lezingen.