Donderdag 6 september: zing, luister en lees in de binnenstad van Gorinchem

27-08-2018, 11:56 | Lezersnieuws | Ilse

Verhalen luisteren, zingen, lezen en voorgelezen worden. Op donderdag 6 september kunnen inwoners en bezoekers van Gorinchem hier samen plezier aan beleven. Het Taalhuis organiseert namelijk op drie verschillende locaties in de binnenstad leuke activiteiten rondom het thema taal. Die activiteiten vinden plaats van 16.00 tot 18.00 uur en zijn allemaal gratis toegankelijk. Het Taalhuis organiseert dit in het kader van de Week van de Alfabetisering.

Ieder wat wils

Het programma deze middag biedt voor ieder wat wils. Zo worden kleine kinderen voorgelezen in de bibliotheek en volwassenen kunnen luisteren naar een inspirerende verhalenverteller. Bibliotheek AanZet organiseert nog eenmaal het succesvolle meezing-evenement ‘Zing Nederlands met me.’ Ook vindt er een interessante lezing plaats over streektaal en dialect. Daarnaast is er op diverse plekken informatie te vinden over taal en taalonderwijs.

Aandacht voor taal

Taal is het bindmiddel van de samenleving. Het maakt dat we met elkaar kunnen praten, kunnen luisteren en elkaar kunnen begrijpen. En het maakt dat we kunnen genieten van mooie verhalen en (lied)teksten. Kunnen lezen en schrijven is echter niet voor iedereen vanzelfsprekend. Om dit onder de aandacht te brengen organiseert de Stichting Lezen en Schrijven jaarlijks de Week van de Alfabetisering. Een mooi moment voor Taalhuis Gorinchem om deze middag te organiseren.

Programma

De Bibliotheek AanZet (Groenmarkt 1, Gorinchem)

- Voorlezen: laat kleine kinderen ademloos luisteren naar voorgelezen kinderverhalen

- Zing Nederlands Met Me: samen Nederlandse nummers zingen

- Klik en Tik cursus: eenvoudig met de computer leren omgaan

- Taalhuis: coördinator Karin van Gorp vertelt waarvoor je bij het Taalhuis terecht kunt

Gorcums Museum (Grote Markt 17, Gorinchem) – in samenwerking met het Huis van Inspiratie

- Verhalenverteller: zit in een kring om hem heen en laat je meenemen in zijn verhalen (voor jong en oud)

Locatie VluchtelingenWerk (Groenmarkt 8, Gorinchem)

- Lezing over streektaal en dialect (16.30-17.30 uur)

- Info markt (16.30 – 18.00 uur)

- Leeskring (16.30 – 18.00 uur)

Wie (één van) de activiteiten wil bezoeken, kan tussen 16.00 en 18.00 binnenlopen bij verschillende locaties. De toegang is gratis en reserveren is niet nodig.