• Al 70 leraren schreven zich in voor de eerste Meet Up 0183

    tekening Claire Ohlenschlager

Een avond onderwijsenergie bij de eerste Meet Up 0183

27-01-2018, 10:21 | Lezersnieuws | Meet Up 0183

Dinsdagavond 30 januari beleeft Gorinchem de eerste onderwijs Meet Up. Zestien andere steden in Nederland hebben er eveneens een. Leraren van basisonderwijs, voortgezet onderwijs, mbo en hbo komen daar vier of meer keren per schooljaar samen en delen hun kennis en ervaring op een informele manier. De avonden starten altijd met een paar plaatselijke leraren die verhalen en voorbeelden uit hun praktijk delen. Het slot van de avond is ´meet uppen´, collega´s ontmoeten en leren van elkaars ervaringen in het onderwijs.

Voor de eerste Meet Up 0183 meldden zich al zeventig leraren aan. Het thema van de avond is ¨Laat je niet gek maken¨. De avond gaat over ondernemend, energiek en gedreven onderwijs in Gorinchem e.o. Op het programma staan de Gorinchemse leraren Wouter Spoor, Marieke van den Berg, Anneke Smits, Menno de Wilde, Sietse van Berkel en Pieter Snel. Vanuit de Rotterdamse onderwijs Meet Up leveren ook Frans Droog, Else-Marike Visser en Richt-Jildou Boersma een bijdrage. Hun verhalen gaan over onder meer pedagogisch genieten, ontdekkend leren en groepsdynamiek.

De avond duurt van 19.30 tot 21.30 uur en vindt plaats in het gebouw van Peuter-, Junior- en Tiener College in de Top Naeffstraat 28 in Gorinchem. Leraren zijn van harte uitgenodigd om zich nog aan te melden. Dat kan op het formulier op www.meetup0183.nl. Op de website staat ook het volledige programma.