• Cornelis.

    C.Hocque

Een boek voor schoolverlaters zonder diploma“De ongeschoolde werkman”.

24-01-2019, 07:19 | Lezersnieuws | Johannes

Een kei goede boek die door het lezen uw verborgen talenten laat ontdekken en ondersteund naar het zoeken van een baan die u past. Het verhaal speelt zich af in de jaren 60 – 70 maar is nu weer actueel.

Wat de hoofdfiguur Cornelis in het boek onderneem, kunt u ook. Daar heb je wel drie sterke eigenschappen nodig: verantwoordelijkheid, doorzettingsvermogen en flexibiliteit.

Als 15-jarige schoolverlaten zonder diploma onderneem hij stappen in de maatschappij en ontdekt talenten die hij niet van zichzelf had gedacht.

Verkoper in de detailhandel, leerling bankwerker, panty boy op een cruiseschip, constructiemedewerker in een staalfabriek, ijzerwerker in de scheepsbouw, maatschappelijk medewerker in tehuis voor dakloze en glasbewerker.

Door het opbouwen van zelfvertrouwen haalde hij de volgende diploma’s en getuigschriften:

1. Praktijkdiploma Belasting Recht L.O.I.

 2. Gereedschap en Materiaalkunde L.O.I.

3. Booglassen voor beginners Avondschool

4. CO2 lassen en Autogeen Praktijkles. 

5. Schoolopleiding Autocad tekenen voor beginners.

 

 Een recensie van een ex-leraar mbo

De kneepjes van het vak leer je toch voor een groot deel in de praktijk. Binnen een bedrijf kan een stagiaire juist ook de specifieke vaardigheden leren, zodat ze goed worden voorbereid om binnen het stage-bedrijf hun kennis toe te passen. Kortom wat Cornelis al als vanzelfsprekend oppakte, zou in deze moderne tijd weer goed toepassen.

Het kopen van het boek is een ondersteuning naar je maatschappelijke carrière.

In alle boekenwinkels te koop of te bestellen.