• Impressie nieuwjaarslunch

    Fay Plessen

Een heerlijke nieuwjaarslunch voor de senioren van Gorinchem!

10-01-2019, 20:25 | Lezersnieuws | Fay

De kerstdagen en het feest om het nieuwe jaar in te luiden zijn weer achter de rug. Met goede moed, en vaak een volle buik, geven we het startsein aan 2019. Zo ook bij het Seniorencafé! Hier werd er zelfs nog een schepje bovenop gedaan door een nieuwjaarslunch te organiseren.

Een mooi initiatief van drie enthousiaste vrijwilligers die in samenwerking met Arie van Hoven (initiatiefnemer Seniorencafé) voor senioren een nieuwjaarslunch organiseerden.

Op maandag 7 januari stonden deze drie enthousiaste dames vroeg voor de deur om voor ruim 25 senioren een lunch te serveren. Kosteloos werd er vers fruit, heerlijk belegd brood en verse soep aangeboden aan gezellig gedekte tafels. Rond 14.00 uur was er meer dan voldoende gegeten en werd de lunch afgesloten met een lekkere kop koffie. Een geslaagd initiatief om met elkaar het nieuwe jaar te starten.

Een ontmoetingsplek voor senioren, het Seniorencafé.
Wat als je niet veel mensen in je omgeving meer hebt? Hoe blijf je dan in contact met de rest van de wereld? Helemaal als je ouder bent is dit een uitdaging. Het Seniorencafé helpt hierbij. Op maandag en vrijdag van 10.00- tot 12.00 uur is er tijd voor een (gratis) kop koffie of thee en een gezellig gesprek. Door met elkaar in gesprek te gaan ontstaan er nieuwe contacten of is er bijvoorbeeld ruimte voor vragen. Hoe werkt internet of Facebook bijvoorbeeld? Of zijn er nog andere leuke initiatieven in de stad waaraan deelgenomen kan worden? Niks moet alles mag, het is laagdrempelig. Net zoals de deelname aan de nieuwjaarslunch.


Naast het koffie- en theemoment of bijvoorbeeld een nieuwjaarslunch zet Arie van Hoven zich ook in voor andere initiatieven. Zoals het opzetten van een telefooncirkel. Dit is een kort belletje op een vast moment op de dag dat ervoor moet zorgen dat er een onderlinge controle onder senioren blijft die eenzaam zijn. Iemand kan bijvoorbeeld vallen, maar wie helpt er dan? De telefooncirkel is daar een goede oplossing voor. 

We luiden het jaar dus in met mooie initiatieven waarbij hulp voor senioren die dit nodig hebben centraal staat. Wilt u zelf deelnemen aan de telefooncirkel of als vrijwilliger? Neem dan contact op via vrijwilligers@gorinchem.nl of bel op dinsdag, woensdagochtend of donderdag naar 14 0183 en vraag naar Gea van Kekerix. Daarnaast is iedereen welkom in het Seniorencafé voor een lekkere kop koffie of thee aan de Burgstraat 37 te Gorinchem. Kom gerust eens langs!