• Lieke Fillekes in actie tegen een Etten-Leurse speelster

    Peter van Geest

Eerste damesteam van Rapid verdeelt de punten

16-10-2018, 11:47 | Lezersnieuws | Michelle

Het eerste damesteam van Rapid mocht na een geslaagd teamweekend het veld op met Etten-Leur. Opnieuw een gewaagde tegenstander, aangezien dit team vorig jaar nog in de Eerste Klasse speelde. 

 

Dames 1 begon de wedstrijd gecontroleerd en zocht her en der de cirkel van de Brabantse gasten op. Maar, tot een treffer kwam het nog niet. Etten-Leur was deze helft niet erg zichtbaar en Rapid durfde het aan om meer druk te gaan zetten. De Gorinchemse verdediging, aangevuld met de sterk spelende Esmee Renger, voorkwam dat Etten-Leur gevaarlijk echt werd. Het harde werken van de dames werd beloond na ruim een kwartier op de klok. Een strafcorner belandde bij de handige Jette Biemans op de rand van de cirkel, ze haalde uit en knalde de bal in de verre hoek.

 

Na de rust startte een rommelige, maar fanatieke tweede helft. De wedstrijd kende een hoop blessures en kaarten voor beide ploegen. Rapid had een aantal goede kansen om de wedstrijd definitief naar zich toe te trekken, maar het was Etten-Leur die het laatste woord had. Diep in de tweede helft kwamen zij op gelijke hoogte met de thuisploeg. Ondanks de kansen voor beide partijen, werden de punten op deze zomerse zondag verdeeld.