• scheepswerf de Merwede

    n.t.v.

Enkele recensies van lezers "De ongeschoolde werkman".

26-12-2018, 17:51 | Lezersnieuws | Johannes

 
Ik heb het boek aangeschaft en ben direkt gaan lezen. Ik was natuurlijk enorm nieuwsgierig, omdat veel dingen herkenbaar voor mij waren.
Ik kon het boek moeilijk wegleggen, had de neiging steeds meer te willen lezen.
Heb het boek bijna in één adem uitgelezen. Het is enorm boeiend, beslist niet saai. Ik vond het jammer dat ik het uithad.
Het is een grote aanrader, voor iedereen.
Groetjes van Rob Dokman. 

Cornelis is een ondernemende jonge jongen, die overal op af stapt en probeert zijn kansen te grijpen als het gaat om het vinden van werk . Hij kon niet meer naar school, want in zijn tijd was het vaak zo dat er geld verdiend moest worden om rond te komen. Hij leert in de praktijk voldoende om zijn werk te kunnen doen met de hulp van zijn collega’s. Als je kijkt naar de moderne tijd waar de meeste jongeren een opleiding volgen en stages lopen, zie je dat het opdoen van deze praktijkervaring vaak achterblijft. Binnen de bedrijven is voor laagopgeleide leerlingen vaak niet veel tijd en aandacht.

Daarom is het boek geschreven om de kloof te dichten tussen werkgevers en ongeschoolde jongeren.

De kneepjes van het vak leer je toch voor een groot deel in de praktijk. Binnen een bedrijf kan een stagiaire juist ook de specifieke vaardigheden leren , zodat zij goed worden voorbereid om binnen het stage-bedrijf hun kennis toe te passen. Kortom wat Cornelis al als vanzelfsprekend oppakte zou in deze moderne tijd weer goed toepassen.

ex MBO leraar J.Peek

Mijn vader heeft als draaier gewerkt bij Scheepswerf de Merwede Door het lezen van het hoofstuk "Scheepswerf De Merwede" kon ik me goed inleven in zijn werk. Ik vind het zelf een briljant geschreven boek. 

"De ongeschoolde werkman" 
Geef meer vertrouwen in u zelf.

Ieder ongeschoolde werkzoekende zal dit boek moeten lezen en ontdekt daarmee zijn talenten en vindt vertrouwen in zichzelf.

De hoofdpersoon in het boek heeft na het verlaten van de basisonderwijs zonder kennis van het bedrijfsleven veel verschillende beroepen aangeleerd.Verhalen vanaf de werkvloer met uitleg van verschillende beroepen: Detailhandel, leerling bankwerker, horeca op een cruiseschip, constructiemedewerker, ijzerwerker scheepsbouw, maatschappelijke medewerker, glasbewerker.

Bij uw boekhandel te koop of te bestellen.

prijs 19,95 euro.