• Een partij van een teamgenoot wordt in spanning gevolgd

    Arie van Noordennen

Enorme opkomst Syntess Software Cup Schoolschaaktoernooi

10-02-2018, 17:08 | Lezersnieuws | Mark

Woensdagmiddag 7 februari streden meer dan 130 lagere school kids om de Syntess Software Cup. Dit schoolschaaktoernooi werd georganiseerd door Schaakclub Giessen en Linge en vond plaats in De Til te Giessenburg. De kinderen streden in teams van 4 medescholieren tegen andere schoolteams. Tijdens het toernooi speelden de teams 7 ronden schaak, met steeds 10 minuten bedenktijd per persoon per partij.

Er was een A groep, waar de teams streden om de Syntess Software Cup en om deelname aan het regionale schoolschaaktoernooi later dit seizoen in Maarssen. De winnaar van deze groep was het 1e team van De Hoeksteen uit Giessenburg.

Daarnaast was er een B groep, waar overwegend de jongere spelers in speelden. Winaar van deze groep was opnieuw een team van De Hoeksteen uit Giessenburg, op de voet gevolgd door De Mariengaarde uit Gorinchem.

Gedetailleerde uitslagen en veel meer foto's zijn te vinden op de website giessenlinge.nl?

Het aantal deelnemers was een nieuw record en opnieuw een teken dat schaken onder de jeugd weer in populariteit toeneemt. Het toernooi verliep in een bijzonder gezellige en sportieve sfeer.

Schaakclub Giessen en Linge heeft een enthousiaste jeugdafdeling waar kinderen op woensdag middag en vrijdag avond beter kunnen leren schaken en veel potjes tegen elkaar spelen. Mocht je ook graag meer schaken, kijk voor de mogelijkheden en aanmelden even op onze website.