• De leden van het - Marcha-pakket -

    niet bekend

Geen toverlantaarns maar magic lanterns. Door Jos Walraven

29-03-2019, 11:32 | Lezersnieuws | Allow

We schrijven 1969. In de krant van 7 maart vinden we een  artikel over de oprichting van de Marcha (of voor de reeds omgeturnden Marsjaa)-drive-in-show. Een zeker voor Gorinchem te gek nieuw concept.

Een psychedelisch avondvullend programma. De show wordt speciaal aangeprezen voor je thuisfuif of hippe bruiloft. Wat krijg je voorgeschoteld ?

Allereerst de plaatselijke underground-groep Charnel Grave, bestaande uit Jos Albers, Danny de Stigter en Jan Rietveld. Verder dj Siem van der Pol, bekend van de groep The Guards en discotheek De Pul. Rustpunt in de spetterende show is de uit Nieuwendijk afkomstige folkzangeres Marianne Ouwerkerk die Gorcumer Wil Vroegh als mentor/manager heeft.  Helemaal te gek is de vloeistofdiashow verzorgd door Hans Krock.

Uiteraard hoort ook een bizarre en angstaanjagende outfit standaard bij het pakket. Op de eerste grote tournee worden de locale Technische School en exotische oorden als Dussen, Herwijnen en Leerdam aangedaan.

Na maart 1969 wordt weinig meer van het project vernomen. De magic lanterns lijken gedoofd. Aan het eind van het jaar stelt Henk Weynands op zijn KICK-pagina : “En verder heeft de Marcha-drive-in-show ook de stille trom geroerd en… ach laat maar”.

Dit is een bijdrage in de serie die het Regionaal Archief Gorinchem maakt in het kader van haar 50-jarig jubileum.