• Carrouselgroep manege Lingebos rijdt de wieken van een molen

    Esther Dekker
  • Clinic van Kim Schmid tijdens open dag Manege Lingebos

    Esther Dekker

Geslaagde open dag Manege Lingebos

27-05-2018, 11:24 | Lezersnieuws | Roderik

Afgelopen zaterdag vond er op Ruitersportmanege Lingebos een open dag plaats. Tijdens de drukbezochte dag kon menig paardenmeisje in de dop (en jongens natuurlijk!) haar hart ophalen bij diverse activiteiten. Door het geven van verschillende demonstraties kon jong en oud kennismaken met paardrijden en had de manege tevens de gelegenheid haar diversiteit aan lessen en activiteiten te laten zien.

 

Voor de allerkleinsten was er een iniminie-demonstratieles, speciaal voor kinderen tussen de 4 en 6 jaar die op een laagdrempelige manier kennis willen maken met paardrijden. Ook konden kinderen meedoen aan een ponyprof les waarbij kinderen al vanaf een jonge leeftijd alles kunnen leren over paarden. Uiteraard konden de bezoekers een kijkje nemen in alle stallen en kon er ook een ritje gemaakt worden op een van de pony’s. Tijdens de demonstratie schrikles konden kinderen en publiek ervaren hoe de manege paarden en pony’s laat wennen aan bijvoorbeeld wapperende vlaggen en klapperende tentdoeken. Hierdoor zijn alle pony’s en paarden van de manege geschikt om mee te gaan op buitenrit door het Lingebos.

 

Maar de manege biedt niet alleen activiteiten voor kinderen. Ook tieners en volwassenen waren vertegenwoordigd. Zo was er een gevorderden les en lieten tieners en jonge meiden zien wat zij leren tijdens een groepsles. Een van de showmomenten was zeker de uitvoering van de carrousel groep. Zij reden een proef van een half uur op muziek. De carrousel groep bestaat uit tieners en volwassen. De afgelopen weken hebben zij hard getraind voor deze dag, wat een indrukwekkende prestatie!

 

Topruiter Kim Schmid was aanwezig om een clinic te gegeven waarbij ruiters in groepjes van 2 les kregen. Als afsluiting was er een rassenparade waarbij er uitleg gegeven wordt over de verschillende rassen die op de manege vertegenwoordigd zijn.

 

De open dag werd drukbezocht door jong en oud! Heeft u deze open dag gemist en wilt u toch een keer kennis komen maken met paardrijden? Aarzel dan niet om contact op te nemen met de manege, u bent altijd welkom voor een kennismaking.