• 3D brillen bij Aardrijkskunde

    Altena College

Geslaagde Open Dag op het Altena College Sleeuwijk

24-01-2019, 16:03 | Lezersnieuws | Dolinda

“Ik droomde over voetbal en had verlenging. Ik kwam de kerstman tegen. Ik kon de uitgang van de rotonde niet vinden.” De allerbeste smoezen om te laat te komen, kwamen voorbij tijdens de Open Dag van het Altena College. Groep 8’ers die een kijkje kwamen nemen op de scholengemeenschap in Sleeuwijk, konden bij Nederlands meedingen naar de prijs voor de allerbeste smoes: één keer écht te laat komen als brugklasser op het Altena College. Die kans liet natuurlijk niemand aan zich voorbij gaan.

Ook de geschiedenisdocenten lieten zich niet onbetuigd: docent Hilko Scheper stond bij de ingang om de bezoekers van de Open Dag – op het Altena College ‘VIPS’ genoemd – te verleiden mee te doen aan een wedstrijdje ‘historische figuren vinden’ in de school. Om de aandacht te trekken was hij zelf voorzien van een historisch hoofddeksel, tot hilariteit van zijn leerlingen. “Niet lachen, dan krijg je een onvoldoende!” riep hij ze lachend na.

GameDesign
Zo’n 230 leerlingen van het Altena College waren met vrijwel het voltallige team in de weer om de nieuwe lichting brugklassers rond te leiden en uit te leggen wat er op hun school allemaal te beleven valt. Ze lieten aankomend brugklassers insecten bestuderen bij Natuur & Wetenschap (een fijn alternatief voor de biotuin die verstopt lag onder een laagje sneeuw), zorgden voor vacuüm gezogen spekjes bij Natuurkunde en daagden groep 8’ers uit voor een potje Jeu de Boules bij Frans. Er stond een lange rij bij Muziek – wie wil er nou niet een keertje drummen of een echte viool vasthouden - er werd genoten van gezonde wraps bij het vak Verzorging en in het Informaticalokaal trok het nieuwe vak GameDesign de nodige bezoekers.

In totaal trotseerden honderden leerlingen uit groep 7 en 8 de kou voor de Open Dag, samen met ouders/verzorgers, broertjes en zusjes. De sneeuw zorgde voor opvallend veel weergerelateerde smoezen voor de prijsvraag bij Nederlands. Het zal je ook maar gebeuren, dat je konijn is ontsnapt, je fietsband lek is én de voordeur is vastgevroren…