GKV Enomics boekt thuis ruime zege op Rust Roest

11-12-2016, 12:01 | Lezersnieuws | Simone Walraven

De korfballers van GKV Enomics waren afgelopen zaterdag duidelijk te sterk voor de tegenstanders uit Eindhoven. De Gorcummers namen direct de leiding en gaven het niet meer uit handen. Gemakkelijk werd de wedstrijd uitgespeeld die eindigde in een 28-21 overwinning.

Al in de eerste tien seconden viel het eerste doelpunt, een prachtig schot van Niek van der Weijden, gevolgd door een doorloopbal van van der Weijden en twee zuivere schoten van Jaleesa Klaver. Het verschil van vier doelpunten is sinds dat moment niet meer kleiner geworden. De voorsprong werd regelmatig uitgebouwd naar zeven of acht doelpunten, waarna Rust Roest soms een korte inhaalslag maakte. In de tweede helft werd het verschil nog eenmaal vier punten, maar GKV hervatte zich makkelijk en speelde de wedstrijd mooi uit.

GKV heeft met deze overwinning op de ranglijst van plaats gewisseld met de Eindhovenaren en staat nu op de derde plaats. Komende zaterdag reist de hoofdmacht van GKV af naar Nieuwerkerk die tweede staat in de competitie.

Scores GKV:

Niek van der Weijden 7

Kevin van Beest 7

Mats den Besten 4

Jaleesa Klaver 3

Nienke van der Weijden 3

Caitlin Weedage 3

Thom Nugteren 1