• De Wassende Maan natuurkunststuk door Paul de Korte in de Biesbosch

    van de website biesbosch
  • Jolanda Meinders Gorcumse dichter

    Marcel Weterings

gocumse dichter schrijft voor de biesbosch

22-05-2016, 13:31 | Lezersnieuws | JM

De Gorcumse dichter Jolanda Meinders heeft in 2015 meegedaan aan de wedstrijd seizoensgedichtenschrijven voor de Brabantse Biesbosch. De Biesboch werd geheel nieuw in gericht vanwege het project "geef de ruimte aan het water"

Nieuwe wandelroutes met prachtige gedichten op tekstdragers in het landschap, was één van de plannen van de nieuwe inrichting. waar cultuur en natuur elkaar ontmoeten. 16 dichters hieronder zowel regionale als landelijk bekende dichters deden mee aan dit projesct. Tijdens 4 bijeenkomsten werden de lokaties "blind" toegewezen en volgde er voor iedere schrijver de opdracht er iets moois van te maken. Een deskundige jury zou zich erover buigen. En via een ranking werd er bepaald of een dichter een plaatsing zou krijgen en waar dit zou zijn.

Jolanda Meinders kreeg twee plaatsingen in de Biesbosch. Haar zomergedicht staat bij de "Wassende Maan en haar winter gedicht staat bij "het voormalig huis van dokter de bruin.

Aanstaande zaterdag 28 mei om 10.30 uur is de officiele opening van de Biesbosch poëzie wandelroute. Dit zal zijn plaatsvinden op het buitenterrein van het Biesboschmuseum in Werkendam.

De Brabantse biesbosch is weer cultureel opgepimpt en wel door 24 prachtige gedichten op 8 verschillende lokaties.

Ook is er een gedichtenbundel verschenen met alle geplaatste gedichten in de Biesbosch. Voor meer info Het Biesbosch museum

Kom naar de Brabantse Biesbosch en geniet van de mooie natuur en de wonderschone gedichten.