• Qigong in de buitenlucht

    Chi Neng Instituut

Gratis proeflessen Qigong 55+ en mantelzorgers

05-09-2016, 13:41 | Lezersnieuws | Cisca den Boer

In de 'September Sportmaand' biedt Chillicious Chi Neng Qigong samen met Gorinchem Beweegt speciaal voor 55+'ers en mantelzorgers gratis vier proeflessen aan op 6, 12, 20 en 26 september van 10-11 uur in gebouw De Ruimte, Smakheul 5 te Gorcum.

Chi Neng Qigong is een Chinese bewegingsleer gericht op het soepel en vitaal houden van lichaam en geest. Het is ontwikkeld door een Chinese arts ter bevordering van de algehele gezondheid. Ook wie klachten heeft, kan meedoen. Door het doen van zachte oefeningen en bewegingen wordt de doorstroming in het lichaam bevorderd en het energiepeil verbeterd. Zacht wil niet altijd zeggen dat je niet uitgedaagd wordt, integendeel. Het werkt ontspannend op het hele systeem. Het lichaam wordt vitaler, de geest komt tot rust.

Het werkt goed bij rugklachten, hoofdpijn, stress en slaapproblemen. Het vergroot uithoudingsvermogen, kracht, flexibiliteit en concentratie. Het brengt de energie in balans en versterkt het immuunsysteem. Het leert mensen evenwichtiger met emoties om te gaan, geeft zelfinzicht en brengt harmonie in relaties. Het helpt niet alleen lichamelijke problemen op te lossen en en te voorkomen maar het brengt ook verdieping en persoonlijke ontwikkeling.

In de groepen van maximaal 15 personen heerst een goede sfeer en wordt veel gelachen. Alle 55+ers en mantelzorgers zijn welkom. Wie buiten deze doelgroepen valt, is welkom in een van de andere wekelijkse lessen. Wanneer je liever privé begeleiding wilt, is dat ook mogelijk. Cisca den Boer is een prettige instructeur met aandacht voor ieders mogelijkheden.

Zin gekregen? Geef je op (vol is vol) via cisca@chillicious.nl. Kijk voor meer informatie op www.chillicious.nl of bel 06-28 476 987.