• Peter van Mersbergen, Marieke Collignon en Rutger van Breemen voeren actie voor schone lucht

    P.v.Mersbergen

GroenLinks voert actie voor schone lucht

16-03-2018, 16:15 | Lezersnieuws | Rutger

GroenLinks Gorinchem voerde vrijdagmiddag actie voor schone lucht in de Binnenstad. Sinds de Hoge Brug gestremd is, zorgt het openen van de Korte Brug voor files zowel in de Westwagenstraat als op de rotonde Tussen de Bruggen en op de Lange Brug. De wachtende auto’s leveren veel luchtverontreiniging op. GroenLinks voerde actie met de slogan: “Brug open, motor uit!”

Al geruime tijd is de Hoge Brug na een beschadiging afgesloten voor het verkeer. Hierdoor is de omrij-route voor auto’s als de Korte Brug opengaat afgesloten. Daardoor ontstaan telkens wanneer de brug opengaat flinke files in de Westwagenstraat en Tussen de Bruggen en zelfs het stadshuisplein.

“Normaal gesproken horen we al best vaak de klacht van vieze lucht in de Binnenstad,” vertelt lijsttrekker Rutger van Breemen, “Maar sinds de Hoge Brug eruit ligt, horen we dat alleen maar vaker. Mensen balen ervan dat die rij wachtende auto’s zoveel luchtvervuiling produceren! En wij ook; daarom voeren we vandaag actie.” Schone lucht en schone mobiliteit zijn speerpunten van GroenLinks voor de komende gemeenteraadsverkiezingen.

De GroenLinksers hebben speciale borden opgehangen om automobilisten eraan te helpen herinneren, dat ze het beste de motor even kunnen uitzetten als ze voor de brug staan te wachten. “We hopen hiermee de mensen weer even bewust te laten zijn van het feit dat stilstaande auto’s heel veel vieze lucht en fijnstof produceren,” aldus Van Breemen.