• Tijd voor elkaar

    beeldbank vereniging Humanitas

Humanitas Home-Start Alblasserwaard Vijfheerenlanden zoekt versterking!

11-08-2017, 11:30 | Lezersnieuws | Humanitas Home-Start

Ben jij diegene waar mensen vaak op af stappen wanneer ze hun verhaal kwijt willen, omdat je goed kunt luisteren, niet snel oordeelt en weet hoe je de ander tot steun kunt zijn?

Dan zoeken we jou! Opvoeden en opgroeien gaat niet altijd vanzelf. Er gebeuren dingen in je gezin waardoor je het als ouder bijna te zwaar vindt om het in je eentje vol te houden. Dan is het fijn wanneer iemand met jou en je gezin meeleeft.

Ons doel is het zelfvertrouwen van de ouders te vergroten en hun sociale relaties te versterken, waardoor ze na enige tijd weer op eigen kracht verder kunnen. De vrijwilligers gaan wekelijks maximaal 2,5 uur bij het gezin op bezoek om emotionele en praktische steun te bieden.

Wil jij je eigen levens- en opvoedervaring inzetten om anderen vooruit te helpen?

Meld je dan nu aan en kom ons team versterken! Je kan misschien nog plaats nemen in de komende training die in oktober start. Tijdens vier bijeenkomsten, onder schooltijd, komen we bij elkaar, om handvatten te krijgen bij dit werk: Wat helpt wel/niet? Hoe zorg jij tijdens dit werk voor je eigen grenzen? Hoe ging dat ook alweer met kleintjes?

Wij vragen: tijd en inzet, ervaring met opvoeden van kinderen, bereidheid om aandacht te geven en te luisteren, een praktische instelling, een groot hart en een goed humeur.

Wij bieden: een voorbereidende cursus, ondersteuning en begeleiding van de coördinator, interessant en leerzaam werk dat voldoening geeft, contacten met andere vrijwilligers, waarmee je samen een team vormt en onkostenvergoeding.

Meer weten? Mail of bel de coördinatoren: gorinchem@home-start.nl Sascha Zonneveld

06 202 493 28 of Anja de Kok 06 305 653 81. Kijk ook op: www.home-start.nl en www.humanitas.nl