Humanitas Home Start zoekt vrijwilligers

16-02-2017, 23:50 | Lezersnieuws | Humanitas Gorinchem e.o.

GORINCHEM- Humanitas Home-Start biedt, op vriendschappelijke basis, emotionele steun en praktische hulp aan jonge gezinnen die tijdelijk een steuntje in de rug nodig hebben. Deze ondersteuning wordt geboden door vrijwilligers die zelf opvoedervaring hebben. Zij steunen een gezin door hen wekelijks te bezoeken. In de volgende Gemeenten is behoefte aan nieuwe Home-Startvrijwilligers: Gorinchem, Zederik, Leerdam, Molenwaard, Hardinxveld-Giessendam en Giessenlanden.

Vrijwilligers van Home-Start krijgen door dit werk het gevoel iets voor anderen te kunnen betekenen, op gelijkwaardige basis, en leren daar zelf ook weer veel van. Voelt u er ook iets voor om als vrijwilliger een gezin met jonge kinderen te ondersteunen? Dan bent u van harte welkom bij Home-Start Alblasserwaard Vijfheerenlanden.

Als u overweegt vrijwilliger bij Home-Start te worden, bespreekt u eerst in een kennismakingsgesprek met de coördinator de werkwijze van Home-Start, uw motivatie, wensen, mogelijkheden en achtergrond. Daarna volgt de voorbereidingscursus die u vertrouwt maakt met de methodiek van Home-Start. Deze cursus vindt plaats tijdens schooltijden en zal dit voorjaar worden gestart in week 11,12,13 en 14. Er zijn nog plaatsen vrij!

Enthousiast geworden? Bel vrijblijvend voor meer informatie naar de coördinatoren van Home-Start Alblasserwaard Vijfheerenlanden, Anja de Kok telefoon: 06-30565381 of Sascha Zonneveld telefoon: 06-20249328 of stuur een mail naar: gorinchem@home-start.nl Meer informatie is beschikbaar op: www.home-start.nl of www.humanitas.nl