• W. Hoogendam, L. Zwaan

    M. van Rooijen

Innerwheel schenkt 5.000,- aan Instrumentenfonds!

11-06-2018, 12:09 | Lezersnieuws | Marl?ne

Op 6 juni ontving de heer Larens Zwaan, voorzitter van Stichting Instrumentenfonds Gorinchem, uit handen van Willemijn Hoogendam (voorzitter InnerWheel Gorinchem) een cheque van maar liefst 5.000,-! De Stichting heeft als doel het verhuren en uitlenen van instrumenten om de amateur muziekkunst en muziekeducatie in onze regio te bevorderen.

Nadat de muziekschool Toon ophield te bestaan, zijn de muziekinstrumenten in een aparte stichting ondergebracht. Bij deze stichting kunnen muziekverenigingen en proffesionele muziekdocenten uit de regio Gorinchem: Giessenlanden, Hardinxveld-Giessendam,Alblasserdam,Molenwaard, Zederik,Leerdam,Woudrichem en Werkendam instrumenten huren ten bate van hun leerlingen. Musiceren geeft veel plezier en het is ook erg belangrijk voor de ontwikkeling van de hersenen.

Serviceclub InnerWheel Gorinchem, bestaande uit 50 vrouwen, heeft het geld bij elkaar gebracht via noeste arbeid; een groot dansfeest, bridgedrive en verkoop van tweedehands artikelen en kleding op de Botenbeurs en de Havendag.