• Laat je inspireren door het landschap van de Oude Hollandse Waterlinie!

    Martien Bakhuizen (Stichting Oude Hollandse Waterlinie)

INSCHRIJVING VOOR ONTWERPWEDSTRIJD OUDE HOLLANDSE WATERLINIE IS GEOPEND

21-03-2019, 13:31 | Lezersnieuws | Martien

Kunstenaars uit heel Nederland kunnen zich voor deze competitie vanaf nu inschrijven via de inschrijfformulieren op de website www.groenehartkunst.nl. Ook de Themaomschrijving 2019 en de Deelnamevoorwaarden 2019 kunnen daar worden gedownload. In de Deelnamevoorwaarden vindt de kunstenaar ook alle voor hem belangrijke data. De sluitingsdatum voor inschrijving is zondag 18 augustus 2019.

 

ONTWERPWEDSTRIJD VANWEGE 350 JARIG BESTAAN OUDE HOLLANDSE WATERLINIE IN 2022

In 2022 wordt het 350 jarig bestaan gevierd van de Oude Hollandse Waterlinie, in het rampjaar 1672 aangelegd door prins Willem III. De Stichting Oude Hollandse Waterlinie (Stichting OHW), waarbij vele van de (16) vestingsteden, versterkte steden, inundatiegemeenten en waterschappen zijn aangesloten, organiseert in verband met deze viering vele festiviteiten. Een van de projecten van de Stichting is het project ‘De Verbeelding van de Waterlinie’.  Doel hiervan is om voor de Oude Hollandse Waterlinie een beeldentaal met een repeterend element te ontwerpen: een kunstzinnig object dat in diverse OHW vestingsteden en op plekken langs de Oude Hollandse Waterlinie zou moeten terugkeren. Buitenkunst voor opstelling in de openbare ruimte, dus. Hiervoor is door de Stichting OHW een speciale ontwerpprijsvraag uitgeschreven. Gezien haar jarenlange ervaring met de organisatie van kunstcompetities, heeft de Stichting Oude Hollandse Waterlinie de Stichting Kunstpromotie Groene H/Art, organisator van de tweejaarlijkse Groene Hart Kunstprijs verzocht deze  OHW ontwerpwedstrijd ‘Verbeelding van de Waterlinie’ te organiseren en te begeleiden. Nadere informatie over de OHW Ontwerpwedstrijd, alsmede deelnamevoorwaarden en inschrijfformulier, kunt u vinden op www.groenehartkunst.nl.

 

EXPOSITIE KUNSTWERKEN

Van 19 oktober tot en met 29 november 2019 is in De Stal van Galerie & Beeldenpark Hoeve Rijlaarsdam in Nieuwkoop de expositie te zien van de kunstwerken die meedingen naar de Oude Hollandse Waterlinie ontwerpwedstrijd.

 

INSCHRIJVING EN INLEVERDATUM VOOR OUDE HOLLANDSE WATERLINIE ONTWERPWEDSTRIJD

Beroeps- en amateurkunstenaars uit heel Nederland kunnen zich voor de Oude Hollandse Waterlinie Ontwerpwedstrijd ‘Verbeelding van de Waterlinie’ inschrijven door middel van de digitale inschrijfformulieren op website www.groenehartkunst.nl. De kunstwerken moeten worden ingeleverd op zaterdag 28 september 2019, bij Hoeve Rijlaarsdam.