• 1 van de werkgroepen, in gesprek over mogelijk verbindingen

    tanja Pijleman

Inspiratiebijeenkomst Meedoen door beweging!

20-06-2016, 16:10 | Lezersnieuws | Tanja Pijleman

Dinsdag 14 juni heeft Gorinchem Beweegt een inspiratiesessie georganiseerd voor zorgaanbieders in Gorinchem. Het doel was inzicht te krijgen in de behoefte en de vraag naar bewegen bij de zorgaanbieders.

Welke uitdagingen zijn er in de zorg en wat kan sport en bewegen hieraan bijdragen? Dat was de vraag die centraal stond tijdens de bijeenkomst. Een duidelijke behoefte blijkt bewustwording; van bestaand sportaanbod en het belang van een gezonde leefstijl in zijn algemeenheid rondom een cliënt. Maar ook de cultuuromslag naar meer bewegingsgerichte zorg; hoe kunnen we dit doorbreken?

Aan de slag

De bijeenkomst hebben we afgesloten met concrete ideeën en projecten waar de partijen mee aan de slag gaan. Zo gaat bijvoorbeeld de ambulant begeleider van ASVZ met cliënten proeflessen bezoeken van sportverenigingen en wil St. Gehandicapten Platform Gorinchem sportaanbieders aanmoedigen om zichzelf te presenteren aan de cursisten van scootmobiel trainingen.

De kennis die is opgehaald, wordt gebruikt als input voor het nieuwe Sportplan en meegenomen in een werksessie met de gemeenteraad op donderdag 23 juni.

Heeft u de bijeenkomst gemist, maar wilt u uw ideeën en wensen nog delen of inbrengen? Stuur dan een mail naar gorinchembeweegt@gorinchem.nl. Kijk voor informatie ook op onze website www.gorinchembeweegt.nl.