• De oprichters van Interselect vertellen de huidige directeuren over het ontstaan

    H. Sterken
  • logo

    H. Sterken

Interselect 40 jaar

07-07-2017, 15:50 | Lezersnieuws | Herma Sterken

Het assessmentbureau Interselect uit Gorinchem bestaat dit jaar veertig jaar. Op een zonnig terras van Hotel Le Bon Apart in Gorinchem blikken de huidige directeuren Simon Reehoorn en Herma Sterken samen met de oprichter Jos van Bree en medewerkster van het eerste uur Audrey Geuvers terug op veertig jaar assessments.

Van Bree: "In 1977 heb ik samen met iemand anders Interselect opgericht. We begonnen met de twee BV's: Interselect voor recruitment en Interselling voor trainingen."

Audrey Geuvers: "Interselect begon in Raamsdonkveer en daar ben ik ook begonnen. Het kreeg al snel units in Amersfoort en Breda. Toen Van Bree een nieuw pand in Gorinchem kon betrekken, goed bereikbaar aan de A15 en de A27 en pal naast het NS-station, trok hij de drie units samen en werd alles hier op een nieuwe locatie gevestigd. In onze hoogtijdagen hadden we het hele pand aan de Touwbaan en zo'n 50 medewerkers in dienst." Interselect zit nog steeds in Gorinchem, nu op de Spijksedijk.

Van Bree: "We zijn met assessments begonnen begin jaren '80 en wij behoorden tot de eerste bureaus die dat in Nederland deden. Als recruiters gingen we af op onze ervaring en ons onderbuikgevoel. We zochten iemand bij een advertentie, bekeken zijn cv en voerden een stevig gesprek. Daarna namen we een besluit. Het assessment gebruikten wij als bewijs en bevestiging."

Simon Reehoorn: "Dat is een verschil met nu: wij scheiden werving en assessment, omdat we niet ons 'eigen vlees willen keuren'. Wij werven dus niet. Assessments worden nu veel breder ingezet: naast de selectieassessments verzorgen wij ook ontwikkel-, potentieel- en loopbaanassessments."

Een beetje zijn de tijden veranderd. Audrey Geuvers: "Toen alles op papier ging, duurde een assessment zeker voor topfuncties wel drie dagen." Herma: "Nu vult de kandidaat thuis al digitaal een aantal testen in. Zodra wij de kandidaat zien, op locatie of hier in Gorinchem, volgen een interview met een psycholoog, rollenspelen en het eindgesprek. Al met al meestal ruim een halve dag. Vervolgens schrijven wij een rapport. Wij hebben voor de zomer topdrukte omdat het onderwijs, een grote klant van ons, veel vacatures wil vervullen."

Met de oprichter van weleer gaat het goed. Jos van Bree werft nu topfunctionarissen over de hele wereld. Audrey Geuvers doet interimprojecten bij gemeentes. Herma Sterken: "Dat wij al tientallen jaren een kwalitatief goed product kunnen leveren en telkens weer door ontwikkelen, had zonder hun pionierswerk niet gekund."