• De nieuwe leefregels zichtbaar ook op de buitenkant van de school

    Foto: Jenaplan Gorkum

Jenaplanschool Gorkum presenteert leefregels voor sociale veiligheid

28-03-2017, 21:41 | Lezersnieuws | Birgitta Jansen

In het kader van de jaarlijkse week van de sociale veiligheid zijn op de Jenaplanschool vijf leefregels van de school in een nieuwe opzet en vormgeving gepresenteerd. In alle groepen stond vervolgens een week lang iedere dag één van de vijf leefregels centraal.

Sociale veiligheid op de Jenaplanschool Gorkum gaat iedereen aan: ouders, kinderen en leerkrachten. Op die manier wil de school een samenleving vormen waarin ieder zichzelf kan en mag zijn. Ieder mens, dus ook ieder kind, is uniek! Dat is voor de Jenaplanschool Gorkum een kernwaarde.

Deze relatiedriehoek kind-ouder-leerkracht is een basis voor een permanent actief en bewust beleid voor sociale veiligheid in de school. Op een Jenaplanschool oefen je als kind namelijk voor de samenleving, waaraan je straks als volwassene deelneemt. Dit sluit nauw aan op de ontwikkeling die door de landelijke Jenaplanvereniging NJPV heeft ingezet met als motto - Jenaplanschool, school waar je leert samenleven.' Jenaplanonderwijs wil dus zeggen - leren leren en leren leven.

In de week van de sociale veiligheid staat de school ieder jaar stil bij het samen leren en samen leven en het belang van een sociaal veilige omgeving daarbij. De presentatie van de nieuwe vormgeving van de leefregels gaf dit keer een stevige "boost" voor de toekomst.