• De jeugdatleten tijdens een training in de Loonse en Drunense Duinen.

    J. Struik

Jeugd Typhoon glansrijk gestart aan loopcircuit

15-04-2018, 19:53 | Lezersnieuws | Typhoon

Met de recente SecureRun in Ameide is het Toyota Schouten Grote Rivieren Loopcircuit alweer drie wedstrijden onderweg. Daarmee is ook het loopseizoen voor de jeugd van atletiekvereniging Typhoon in volle gang. 

Vorig seizoen stond een vijftal atleten, verdeeld over de negen wedstrijden, tweeëndertig keer individueel op het podium en was er in het eindklassement drie keer zilver en drie keer goud. Een prestatie waar trainer Jacco van der Vliet nog steeds positief op terugkijkt en die tevens naar meer smaakt. Dit seizoen is het gezelschap dan ook uitgebreid naar negen ambitieuze atleten en ligt de focus meer op de vijf kilometer afstanden dan de jeugdlopen. 

De zussen Delphine (11) en Larissa (13) van der Grijn uit Ameide domineren de jeugdlopen. Larissa staat momenteel eerste in haar leeftijdsklassement. Delphine staat op een tweede plaats. Ze loopt dit seizoen wederom de vijf kilometer, waar ze al twee keer in de top tien gefinisht is en heeft een record staan van 23.55 minuten.

De Gellicumse zussen Noor (11) en Lieke (12) van de Hoef zijn ook dit jaar weer van de partij. Lieke werd eerste bij de drukke jeugdloop in Hoornaar en staat momenteel derde in het tussenklassement. Noor heeft zich op de lange afstand gericht en loopt de vijf in een solide 24.13 minuten.

Yoran Krol (10) uit Sleeuwijk richt zich op de lange afstand en zus Thirza (13) op de jeugdlopen. Yoran voltooide in Ameide in 21.41 minuten de vijf kilometer, wat maar acht seconden langzamer is dan zijn persoonlijk record van vorig jaar. Thirza werd in haar categorie al eerste bij de jeugdloop in Dordrecht. 

Gorcumers Tijm Oosterom (12), Melissa Hanselaar (12) en Sophia Otte (13) zijn de nieuwkomers dit seizoen. Alle drie hebben zij hun pijlen gericht op de lange afstand. Sophia, die eerder dit jaar al regionaal kampioen in de veldloopcompetitie werd, laat zien dat ze op de weg ook prima mee kan. In Dordrecht liep ze in een tijd van 22.59 minuten al naar de tweede plek. Melissa is al twee keer in de top zes geëindigd en heeft een tijd van 23.21 minuten staan. Tijm is in 21.23 minuten de snelste van het negental en heeft voldoende potentie om deze tijd verder aan te scherpen.

De volgende wedstrijd waar de talenten weer in actie komen is de Krakelingenloop op 19 mei in Heukelum, de vierde wedstrijd van het Toyota Schouten Grote Rivieren Loopcircuit.