• Concentratie voor de volgende zet...

Jeugdschaaknieuws Giessen en Linge

19-02-2016, 21:30 | Lezersnieuws | Mark Couwenberg

Woensdagmiddag 17 februari vond het Schoolschaaktoernooi 2016 plaats. Schaakclub Giessen en Linge was gastheer voor 16 teams met bijna 70 kinderen.

Er waren teams van De Merwedonk, De Regenboog, De Tamboerijn en De Mariengaarde, allemaal uit Gorinchem. Daarnaast waren er 3 teams van de Springplank uit Meerkerk en maar liefst 5 teams van De Morgenster uit Sleeuwijk.

De teams bestonden uit 4 kids, die in 6 ronden in een Zwitsers systeem tegen elkaar uit kwamen.

De winnaar was overtuigend: het 1e team van de Morgenster heeft alle matches gewonnen en slechts een handvol bordpunten laten liggen. Knap was ook de prestatie van de nummer 2: het 1e team van De Tamboerijn. Dit team met opvallend jonge deelnemers volgde op slechts 3 bordpunten afstand. Nummer 3 werd het 2e team van De Morgenster.

De winnaar van dit toernooi heeft zich hiermee geplaatst voor het Regionale Schoolschaakkampioenschap wat plaats vind 12 en 19 maart 2016 te Amersfoort. Spannend dus!

Maar het allerleukste van deze middag was toch wel de gezellige sfeer. Er heerste een gezonde spanning voor de partijen maar de jongens en meiden waren toch vooral ontspannen, vrolijk en opgetogen. Kortom: een topmiddag!

Speciaal voor kinderen die ook graag schaken willen leren start de Schaakschool van Giessen en Linge weer een nieuwe introductiecursus. Woensdag middag 2 maart zal de eerste les zijn in het Fortes College Gorinchem. Meer informatie en inschrijven via onze website en Facebook pagina