• De Boom van het Jaar Verkiezing

    SBNL Natuurfonds

Krijgt een boom in uw gemeente straks een Europees podium?

23-04-2018, 12:03 | Lezersnieuws | Maaike

 

Wint een Nederlandse boom straks de Europese verkiezing?

Leersum, 23 april 2018. De eerste Nederlandse verkiezing van De Boom van het Jaar is gestart. Deze verkiezing maakt deel uit van de European Tree of the Year, die al sinds 2011 bestaat. Nederland is daarmee het 14e land dat zich bij deze Europese verkiezing aansluit. SBNL Natuurfonds in Leersum is namens Nederland in de komende drie jaar verantwoordelijk voor de organisatie van dit evenement.  Iedereen kan nu zijn favoriete boom aanmelden via de website www.deboomvanhetjaar.nl.

De Boom van het Jaar 2018 draait om bomen met een bijzonder verhaal. Het kan gaan om een persoonlijke herinnering of om een boom met een bijzondere waarde voor een dorp of stad. De boom die een natuurramp overleefde, of die op het schoolplein generaties scholieren aan zich voorbij zag trekken. Bomen vertolken een emotionele waarde, zij vertellen ons verhalen die het waard zijn gedeeld en herinnerd te worden.

Van 21 maart tot 15 mei kan iedereen zijn favoriete boom met verhaal aanmelden. Na 15 mei kiest de jury voor elke provincie één boom. Deze provinciale genomineerden worden eind augustus bekendgemaakt. Vanaf 1 september tot 15 oktober kan iedereen in Nederland stemmen op de boom van zijn keuze. De winnaar van deze landelijke verkiezing wordt bekendgemaakt na 15 oktober. Deze winnaar wordt tevens de Nederlandse inzending voor de European Tree of the Year die begin 2019 uit alle nationale deelnemers zal worden gekozen.

SBNL Natuurfonds is een stichting die zich inzet voor natuur, landschap en erfgoed dat door particulieren en agrariërs wordt beheerd. Zij biedt financiële ondersteuning, zorgt voor promotie en stimuleert wetenschappelijk onderzoek. Daarnaast beheert zij ongeveer 400 hectare eigen terreinen. SBNL Natuurfonds is een goede-doelenorganisatie, een zogeheten ANBI.

 

 

******************************************************************************************************************