• Atelier 2vier8 - Boekhandel Cursief/ Galerie de Etage

    Janneke van der Knaap

LANDELIJK ATELIERWEEKEND! 17 en 18 NOVEMBER in de KRUISSTRAAT

08-11-2018, 10:27 | Lezersnieuws | Anja

Aan de Kruisstraat nummer 4 en 6 in Gorinchem doen twee galeries mee aan het Landelijk atelier weekend. Atelier 2vier8 en Boekhandel Cursief/ Galerie de Etage. Zij zijn dan ook tijdens dit weekend ‘s middags geopend!

Op nr. 4 bij Galerie de Etage is werk te zien van Anja Kok. Zij zal een verzameling schilderijen laten zijn uit verschillende periodes. Speciaal voor de open atelierdagen zijn de prijzen aangepast. Er zal kleiner werk te zien zijn met transfertechnieken in combinatie met schilderen en ook groter werk. Sommige werken ogen heel complex maar zijn bij nader inzien toch uitgebalanceerd. Er zijn mensen te zien die zelden een gesprek aangaan.

Bij Atelier 2vier8 is er tijdens het landelijke atelierweekend een feestelijke opening. Om 15.30 opent dichteres Hilma Bruinsma met een speciaal voor deze gelegenheid gemaakt gedicht officieel de nieuwe expositie.

In Atelier 2vier8 hebben plaatselijke keramiek kunstenaars een uitnodiging gekregen om werk te maken met het thema herfst. Truus Beumken heeft kettingen ontworpen waarvan sommige met een strakke vormgeving. Soms verwijst de kleur van de kettingen naar het thema, andere keren een duidelijk figuratief bladmotief. Speciaal voor deze opening heeft zij een aantal schalen pitfire gestookt. Margreet Alting heeft  prachtige schalen raku gestookt met mooie groene en rode kleurnuances. Ook heeft zij een robuuste vaas gemaakt waarin dezelfde kleuren terugkomen. Mirjam Bu¨sscher maakt fragiele kommetjes met een rafelrandje, elk kommetje heeft net een andere koele tint gekregen. De galeriehoudster, Janneke van der Knaap, heeft een serie kommen en schalen met het thema “herfststorm” gemaakt. Op haar wandelingen over de stadswallen van Gorinchem neemt zij natuurlijke materialen mee, zoals gevallen takjes en blaadjes. Deze gebruikt zij als inspiratiebron. Daarnaast is zij verliefd op berglandschappen, rotsformaties en grote keien. Het klimgebied waar zij vaak komt ligt in het Fore^t de Fontainebleau. Deze passie zie je terug in haar collages bestaande uit mixed media, illustraties, houtsculptures en keramiek. Janneke van der Knaap heeft voor deze expositie een aantal collages en illustraties gemaakt waarin geabstraheerde rotsen tussen het ritme van de boomstammen in het bos liggen.

Ben je in de stad op zaterdag 17 of zondag 18 november loop dan even binnen bij beide Galeries en laat je verrassen!
Atelier 2vier8 - Kruisstraat 6 - Gorinchem
Galerie de Etage - Kruisstraat 4 - Gorinchem