• De achteruitgang van het gehoor wordt vaak pas opgemerkt als mensen de veertig gepasseerd zijn.

    Cleer&Laud

Last van een verminderd gehoor?

24-01-2019, 16:35 | Lezersnieuws |

De achteruitgang van het gehoor wordt vaak pas opgemerkt als mensen de veertig gepasseerd zijn. Vooral in ruimtes met achtergrondgeluiden of als er meerdere mensen tegelijk praten wordt het moeilijker gesprekken goed te volgen. Mensen geven dan aan dat ze het gesprek wel kunnen horen, maar niet kunnen verstaan wat er wordt gezegd. Des te meer rumoer in de omgeving des te moeilijker een gesprek nog gevolgd kan worden.

De meeste mensen die te maken hebben met een beginnend tot gemiddeld gehoorverlies hebben last van een hoge tonen verlies. Hogere frequenties in een stem kunnen zij niet meer verstaan, de lage frequenties gaan nog prima. Letters en klanken die men niet meer goed kan verstaan zijn bijvoorbeeld de F, T, S of Th. Ook is het vaak lastig om kinderen te verstaan omdat deze stemmen zich in een hoger frequentiebereik bevinden.

Schrik niet als veel van bovenstaande zaken u bekend voorkomen. Een gehoortoestel aanschaffen is veelal nog een brug te ver, maar het is wel verstandig na te denken over een gehoorversterker.

Wat is het verschil tussen een gehoorapparaat en een gehoorversterker

Een gehoorapparaat is bedoeld om hogere gehoorverliezen (+50% gehoorverlies) te compenseren en gebruikers moeten het apparaat de hele dag dragen. De apparaten zijn verkrijgbaar via een audicien, die het ook helemaal voor u afstelt. Daarvoor zijn gemiddeld 4 tot 5 bezoeken nodig, dit naast de bezoeken voor het ophalen van accessoires zoals extra batterijen en/of soft domes (dopjes).

Een gehoorversterker is een gehoorhulp voor mensen met de lagere gehoorverliezen. De gehoorhulp helpt mensen die in een rustige omgeving nog prima gesprekken kunnen voeren, maar wel problemen ondervinden als er meer mensen in dezelfde ruimte praten. Ook is gehoorwinst te behalen voor mensen die de TV op een hoog volume moeten zetten om alles nog goed te kunnen verstaan.

Persoonlijk advies

Voor mensen die te maken hebben met een beginnend tot gemiddeld gehoorverlies en een gehoorversterker willen aanschaffen, is het niet noodzakelijk om het gehoor te meten om tot goede resultaten te komen. Voorwaarde is dat er gehoorversterkers worden gebruikt van hoogwaardige kwaliteit.

Voor een persoonlijk advies kunt u contact opnemen met Cleer & Laud. De adviseurs zijn regelmatig aanwezig op diverse locaties in Nederland, ook in de buurt van Gorinchem. Neem hiervoor contact op met de klantenservice via, T 085 - 400 00 62 of kijk op www.cleer-laud.nl.