• Cheque overhandiging onder Afrikaans trommelgeroffel

    NCG
  • Zes kilometer wandelen met zes liter water in je rugzak

    NCG

Leerlingen JP Waale wandelen voor schoon drinkwater

27-03-2017, 21:11 | Lezersnieuws | Natuurcentrum Gorinchem

Wereld Waterdag

Woensdag 22 maart werd op Wereld Waterdag in heel Nederland de sponsorloop Wandelen voor Water gelopen door basisschoolleerlingen.

Ook in Gorinchem werd op deze zonnige dag een slinger van felblauwe rugzakjes waargenomen op de Vestingwallen. Kinderen van groep 7 en 8 van basisschool JP Waale uit de Lingewijk liepen een tocht van zes kilometer met een gelijkwaardig gewicht aan zes liter water in hun blauwe rugzakken. Zo konden ze ervaren wat leeftijdsgenootjes in ontwikkelingslanden moeten doen om hun dorst te lessen.

Ze werden gesponsord door familie, vrienden en bedrijven op Papland en haalden daarmee bijna 400 euro op voor een schoon drinkwaterproject in Bamenda, Kameroen. Elke euro die de leerlingen inzamelen vermeerderd Wilde Ganzen met 50 cent.

Voor de vermoeide maar dappere wandelaars was er aan het eind van de wandeltocht een Bodypercussie en Afrikaanse oliebollen die zorgden voor een snel energieherstel!

Schoon drinkwater

Het is in Nederland heel normaal is dat er altijd schoon en veilig drinkwater uit de kraan komt, maar in heel veel ontwikkelingslanden is dat niet het geval. Daar moeten kinderen vaak kilometers lopen om water te halen. En daardoor hebben ze nog maar weinig tijd om naar school te gaan.

De gemeente Gorinchem en het Natuur Centrum Gorinchem streven er naar deze sponsorloop jaarlijks te organiseren en hoopt volgend jaar op deelname van nog meer basisscholen. Gorinchem Beweegt geeft een warming up, de plaatselijke Rotary zorgt voor wandelbegeleiders en de pauze word gehouden bij de Wereldwinkel op de Langendijk, een mooie samenwerking.