• Verstrikt in de 'plastic soep'...

  A. van Hofwegen
 • Scheid je afval op de juiste manier!

  A. van Hofwegen
 • Leerlingen geven uitleg over afvalscheiding tijdens Open Huis op CBS De Tamboerijn.

  A. van Hofwegen
 • Groen moet je doen: leerlingen Tamboerijn verzamelen plastic afval Buiten de Waterpoot.

  M. Kruijs
 • Mooie samenwerking CBS De Tamboerijn en Waardlanden

  E. Westra

Leerlingen Tamboerijn: ‘Groen moet je doen!’

06-06-2019, 15:06 | Lezersnieuws | Andra

De afgelopen weken hebben de leerlingen van CBS De Tamboerijn zich intensief bezig gehouden met een project over duurzaamheid getiteld ‘Groen moet je doen’. Tijdens het drukbezochte  Open Huis op woensdagavond toonden de kinderen wat ze geleerd en gemaakt hebben aan ouders en belangstellenden.

Kinderen zijn bezorgd over de plastic soep in de zeeën. Ze vinden het zielig voor de vissen, maar hebben nu ook ontdekt dat een schoon milieu van levensbelang is voor de mens.
 In samenwerking met Waardlanden hebben de leerlingen geleerd op een juiste manier afval te scheiden voor hergebruik. Niet alleen op school, maar ook buiten,  in de omgeving van de school. Zo zijn groepen kinderen over de wal en naar het strand Buiten de Waterpoort getrokken om hier actief iets aan te doen. Gewapend met afvalzak en knijper hebben ze kilo’s plastic afval verzameld. De ‘buit’werd keurig overgedragen aan de afvalverwerker.
Andere onderwerpen tijdens dit project waren: hoe groeit iets, wat gebeurt er met oud papier en hoe ziet onze toekomst eruit? ‘Door op zo’n actieve manier met deze onderwerpen bezig te zijn, leren kinderen veel en onthouden ze het beter’, aldus juf Esther van De Tamboerijn, ‘De kreet “Groen moet je doen!” is bij de kinderen een gevleugelde uitspraak in de school geworden, waar ze hopelijk voor de rest van hun leven iets aan hebben.’

CBS De Tamboerijn is een kleinschalige protestants-christelijke basisschool binnen de wallen van Vesting Gorinchem. Meer informatie over de school is te lezen op www.tamboerijn.nl .