• Nieuw onderwijsplatform Meet Up 0183

    Claire Ohlenschlager

Leraren starten nieuw onderwijsplatform Meet Up 0183

08-12-2017, 19:21 | Lezersnieuws | Meet Up 0183

In verschillende steden in Nederland zijn de afgelopen jaren ´onderwijs Meet Ups´ gestart. Avonden waarop leraren van alle onderwijs - van basisonderwijs tot universiteit - elkaar ontmoeten en kennis en ervaring delen. De organisatie is in handen van leraren van verschillende (soorten) scholen. De Meet Ups zijn avonden zonder agenda of vooropstaand doel. Ze zijn er om van andere collega´s te horen hoe zij werken, wat hun good practices zijn en wat hen inspireert, om zodoende nieuwe ideeën op te doen voor de dag van morgen. Al vijftien steden kennen zo´n Meet Up, voor en door leraren. Verschillende nieuwe zijn in voorbereiding. Op 30 januari 2018 start een aantal leraren uit Gorinchem en omgeving met een onderwijs Meet Up 0183.

Als thema voor de eerste Meet Up 0183 is gekozen voor ¨Laat je niet gek maken¨. Het gaat op de avond over onderwijzen met lef, over originele keuzes en mooie nieuwe vormen van leren. Op het programma staan verschillende leraren uit Gorinchem: Sietse van Berkel, Anneke Smits, Menno de Wilde, Marieke van den Berg, Wouter Spoor en Pieter Snel. Daarnaast leveren vanuit Meet Up 010 Else-Marike Visser, Frans Droog en Richt-Jildou Boersma een bijdrage. De leraren delen voorbeelden van eigenaarschap van leerlingen, positieve groepsvorming, pedagogisch genieten en ontdekkend leren uit hun eigen praktijk. Ook leveren twee Gorinchemse leerlingen voortgezet onderwijs, Shakira Pronk en Wesley Werkhoven, een bijdrage met hun kijk op onderwijs. De hoofdmoot van de avond is de informele ontmoeting. Ambitie van Meet Up 0183 is net als andere onderwijs Meet Ups ongeveer vier avonden per jaar te organiseren. De bedoeling is de Meet Up 0183 elke keer op een andere school in Gorinchem of omgeving te organiseren. Iedere Meet Up krijgen bezoekers de gelegenheid onderwerpen voor volgende avonden voor te stellen.

De locatie van de eerste Meet Up 0183 is het gebouw van Peuter-, Junior- en Tiener College, ´School voor ruimdenkers en losmakers´ (Top Naeffstraat 28 in Gorinchem). De avond van 30 januari start met een inloop vanaf 19.00 uur. De Meet Up begint om 19.30 uur en duurt tot 21.30 uur. Meer informatie is te vinden op www.meetup0183.nl. Wie wil deelnemen wordt gevraagd om op de website aan te melden. Voor vragen kan iedereen via Facebook en Twitter @meetup0183 contact opnemen met Pieter Snel.