Linge/PCG houdt stand na spannende slotfase

09-12-2018, 18:59 | Lezersnieuws | Chiel

Linge/PCG houdt stand na spannende slotfase

 

Afgelopen zaterdag stonden SG De Linge/PCG en ZPC De Watervlo uit de Meern tegen over elkaar in het Berenschot te Leerdam. De laatste paar edities hebben bewezen dat het een lastige middag zou gaan worden voor de mannen van Coaches Visser en Gerdes.

 

Na een matig begin en een 1 – 2 achterstand, ging het in de tweede periode beter lopen bij de thuisploeg. Vooral het verdedigende werk onder aanvoering van de uitstekend keepende Sjoerd den Breejen, was in deze fase erg goed. Dankzij goals van Timon den Breejen en Victor Visser nam de thuisploeg de leiding in de wedstrijd en liep uit naar een 6-2 voorsprong.

 

In een wedstrijd met veel uitsluitingen, hield de SG een marge van 3/4 goals tot aan de laatste periode. Het ging wat stroever lopen bij de thuisploeg en de het grote aantal uitslingen ging een grote rol spelen. Sterkhouders als Victor visser, Chiel den Otter en Tjerk Noorduijn zaten allemaal met 3 persoonlijke fouten op de kant. De Watervlo kwam terug in de wedstrijd. Maar onder andere door het keeperswerk van Sjoerd den Breejen (die nog een penalty stopte in de laatste periode) en het rustig uitspelen van Menno Cloostermans,  kwam de Watervlo niet verder dan 9 – 8. Dankzij deze overwinning staat de Gorinchems – Leerdamse Combinatie op de 2e plaats in de 2e klasse A.

 

Doelpunten makers: Victor Visser 3, Tjerk Noorduijn 3, Timon den Breejen 2 en Menno Cloostermans 1.

Het 1e dames team van De Linge/PCG blijft in de race om de bovenste plek. In een thuiswedstrijd tegen ZPS uit Stolwijk, wisten de dames met 2 - 0 te winnen.