Lions tonen hun kennis voor zorgboerderij Kraaiveld

10-04-2019, 11:12 | Lezersnieuws | Sanne

De leden van de Lionsclub Land van Heusden en Altena hebben eind maart een cheque van 750 euro overhandigd aan zorgboerderij Landgoed Kraaiveld in Woudrichem. Het geld is opgebracht door de deelnemende teams aan de Kennisquiz die de Lions organiseerden in Café ’t Hoekse. “We zijn zeer verheugd dat we de cheque met dit mooie bedrag gekregen hebben”, aldus Marjan Pullen, persoonlijk begeleider op de zorgboerderij.

De Lions staan er om bekend zich belangeloos in te zetten voor anderen. De organisatie van de Kennisquiz was in handen van Inge Schuller en Stef Struijk. “Normaal organiseren we onder andere ieder jaar een Nieuwjaarsconcert, waarmee we geld ophalen voor een goed doel. Het afgelopen jaar ging dit concert niet door en daarom hebben we nu de Kennisquiz georganiseerd”, vertelt Schuller. “In Café ’t Hoekse konden we tien teams van zes personen kwijt, binnen een week waren alle teams vol. Het ging heel snel. Elk team betaalde een bedrag voor deelname.” Vervolgens werd hun kennis getest aan de hand van twaalf rondes met tien vragen in verschillende categorieën waaronder; vreemde talen, sport, geschiedenis en muziek. In de pauze zijn er lootjes verkocht en zo is nog extra geld opgehaald.

Zorgboerderij Kraaiveld

In totaal is uiteindelijk 750 euro netto opgehaald. Schuller: “We wilden met dit geld graag een regionaal doel sponsoren en dat is zorgboerderij Landgoed Kraaiveld van zorgaanbieder ’s Heeren Loo geworden.” Deze zorgboerderij bestaat uit een woongedeelte met vijftien appartementen en een boerderij. Momenteel wonen hier acht jonge mensen tussen de achttien en dertig jaar oud die het zonder directe begeleiding in de maatschappij niet redden. Een gedeelte van de boerderij wordt binnenkort ingevuld met een biologische winkel. De producten die hier verkocht gaan worden komen onder andere van de ‘Akkers van Altena’, de biologische moestuin van de woon/werkboerderij. Bewoners van landgoed Kraaijveld participeren in dit project door te werken op de akkers. Daarnaast zijn er geiten, kippen, konijnen en een poes die verzorgd moet worden en voor het Woerkummer bier plakken de bewoners de etiketten.

Sportfaciliteit

Het geld dat nu is opgehaald wil de zorgboerderij graag besteden aan het uitbreiden van de sportfaciliteiten. Zorgbegeleider Marjan Pullen: “Op dit moment hebben we nog weinig spullen om ons in de vrije tijd te kunnen vermaken. Omdat het voor de meeste bewoners moeilijk is om buiten de deur activiteiten te verrichten, en het wel nodig is om actief bezig te zijn, willen we graag een voetbal/basketbal court aanschaffen”.