Lions zetten zich in voor de HartenBrigade

09-01-2019, 11:18 | Lezersnieuws | Sanne

GIESSEN

De Lionsclub Land van Heusden en Altena heeft zich ingezet voor de HartenBrigade van de welzijnsinstelling Trema. Deze instelling heeft geld nodig voor het opknappen van het nieuwe onderkomen in Sportcomplex de Jager te Giessen. De Lions organiseerden hiervoor een speciale benefietactie in de vorm van een traditioneel Syrisch buffet. Daarnaast bieden de Lions fysieke hulp tijdens opfrissen van de nieuwe locatie.

Trema biedt ondersteuning aan voor mantelzorgers en bemiddelt tussen hulpvragen en vrijwilligers. De HartenBrigade is onderdeel van deze instelling, en bedoeld om mensen samen te brengen. Een keer per maand verricht een team van kinderen, vrijwilligers en bedrijven een goede daad, altijd met de bedoeling een verschil te maken voor mensen die een hart onder de riem goed kunnen gebruiken. Begin dit jaar gaf Nicolette van Andel van de HartenBrigade een presentatie bij de Lions. De brigade was op dat moment druk bezig met het inzamelen van geld voor het opknappen van hun nieuwe onderkomen in Giessen, waar zij veel kansen zien om activiteiten te ontplooien voor de kwetsbare inwoners van Altena.

Eten voor het goede doel

Zo is bijvoorbeeld een Syrische maaltijd verzorgd door de uit Syrië afkomstige Reem Maimounah van RM Kitchen, waar inwoners vanuit Altena in Sportcomplex de Jager voor een bedrag van 37,50 aan konden deelnemen. De volledige opbrengst daarvan wordt besteed aan het opknappen van de Jager. Ook de Lions wilden graag een bijdrage leveren en zo ontstond het idee om van hun reguliere maaltijdbeenkomst een benefietactie te maken. Op 27 november mocht Reem Maimounah haar traditionele Syrische buffet maken voor de Lionsleden en hun partners. Het werd een gezellige avond en ook deze opbrengst is bestemd voor de HartenBrigade. Daarnaast bieden de Lions praktische hulp. Diverse ruimtes in het sportcomplex zijn behoorlijk gedateerd en daarom moet er een frisse wind door: muren en plafonds moeten geschilderd worden, de bar moet opgeknapt worden, er komt een kantoorruimte en er wordt een nieuwe keuken geplaats. De Lions staan erom bekend zich belangeloos in te zetten voor anderen en steken daarom graag de handen uit de mouwen!