• Op dinsdag 17 januari vindt de eerste Longpuntbijeenkomst van het nieuwe jaar plaats in Gorinchem.

    Rivas Zorggroep

Longpuntbijeenkomst Gorinchem: 'Gezonder eten met een longziekte'

05-01-2017, 15:01 | Lezersnieuws | Rivas Zorggroep

Op dinsdag 17 januari vindt de eerste Longpuntbijeenkomst van het nieuwe jaar plaats in Gorinchem. Het Longfonds (voorheen Astma Fonds) organiseert deze bijeenkomst in samenwerking met Rivas Zorggroep.

Ontmoetingsplek

Longpunt is dé ontmoetingsplek voor longpatiënten en hun naasten en zorgverleners. Tijdens de bijeenkomsten gaan deskundigen in op thema's die van belang zijn voor longpatiënten. De thema's van dit jaar zijn onder andere 'Acceptatie, begrip en onbegrip in de omgeving' en 'Slaapproblemen bij longziekten'. Daarnaast kunnen bezoekers hun ervaringen uitwisselen onder het genot van een kopje koffie of thee.

Gezonder eten

Longpunt Gorinchem begint het nieuwe jaar op dinsdag 17 januari. Marieke Bouma, diëtist bij het expertisecentrum Voeding en Leefstijl van Rivas Zorggroep, spreekt dan over het thema 'Gezonder eten met een longziekte'. Bouma: "Waarom heb je als longpatiënt meer eiwitten en energie nodig? En hoe kom je daaraan? Op deze en andere vragen krijgen bezoekers deze middag antwoord. Ook vertel ik over eten volgens de nieuwe Schijf van Vijf en geef ik tips om op een makkelijke manier gezond te koken".

Tijd en locatie

De Longpuntbijeenkomsten in Gorinchem vinden plaats van 14.00 tot 16.00 uur in Wijkcentrum PoGo aan Grote Haarsekade 120. De zaal is open vanaf 13.30 uur. De toegang is gratis en aanmelden is niet nodig. Bezoekers wordt verzocht geen geurtjes te gebruiken tijdens de bijeenkomsten, omdat die benauwdheidsaanvallen kunnen veroorzaken bij een deel van de longpatiënten.

Meer informatie

Meer informatie over Longpunt is te verkrijgen via Gorinchem@longpunt.longfonds.nl of op www.rivas.nl. Meer informatie over de zorg voor longaandoeningen in het Beatrixziekenhuis is te vinden op www.beatrixziekenhuis.nl.