• Floor Groenenveld

    R van der Veen

Makkelijke winst Waterpolo dames

05-02-2019, 20:09 | Lezersnieuws | Mieke

Dames 1 van SG de LINGE/PCG speelde afgelopen zaterdag een uitwedstrijd tegen MNC Dordrecht, deze staan 7e in de competitie.                                                  De thuiswedstrijd werd gewonnen met 6-4. 

In de 1e periode begon de Leerdams- Gorinchemse direct voortvarend. Binnen 20 seconden stond er 0-1 op het scorebord. De stand werd 20 seconden daarna echter direct gewijzigd in 1-1. Gelukkig waren de dames direct bij de les en werd er nog 3 x gescoord waardoor het einde van de periode werd afgesloten met een 1-4 voorsprong.

De 2e periode kreeg de tegenstander niet veel mogeijkheden en werd de voorsprong uitgebreid naar 2-8.

De 3e periode kreeg SG de LINGE/PCG het lastig, de aandacht verslapte, er was onnodig balverlies, waardoor MNC de stand terug bracht naar 4-8. 

De laatste periode moesten de dames aan de bak om te zorgen dat de tegenstander niet verder kon inlopen. Gelukkig had men snel het spel weer op de rit en met een goal van Sybrina Lauritsen in de laatste seconden werd de eindstand 4-12.

Doelpuntenmaaksters: Merel van der Veen, Sybrina Lauritsen beide 3, Antoinique de Joode en Laura van den Brom 2, Floor Groenenveld en Lisanne Plenter 1.