• Even goed nadenken voor de volgende zet

    Wim Deurlo

Massaal bezocht schoolschaaktoernooi opnieuw gewonnen door CBS De Hoeksteen uit Giessenburg

30-01-2019, 20:56 | Lezersnieuws | Mark

Woensdag middag 30 januari vond het jaarlijkse schoolschaaktoernooi plaats. Dit toernooi wordt georganiseerd door schaakclub Giessen en Linge en vindt traditie getrouw plaats in De Til te Giessenburg.

Dit jaar waren er opnieuw fors meer deelnemers dan vorig jaar en hiermee was deze editie de grootste uit de 55 jarige geschiedenis van de schaakclub.

In totaal 36 teams van 12 verschillende scholen uit de regio streden in 7 rondes tegen elkaar om de hoofdprijs, de Syntess Software Cup. De teams waren in twee groepen verdeeld, een boven en een onderbouw groep.

In de onderbouw was de eerste prijs voor team 4 van De Hoeksteen. Deze winnaars hebben zich daarmee geplaatst voor het Nederlands Kampioenschap voor scholieren teams, wat in juni plaats zal vinden.

De bovenbouw viel, net als vorig jaar, ten prooi aan het 1e team van dezelfde school, De Hoeksteen.

Kenmerkend voor het toernooi was de gezellige sfeer, ondanks de spanning van de deelnemers.

Volledige uitslagen en een mooie foto reportage zijn terug te vinden op onze website.

De schaakschool van Giessen en Linge biedt jonge mensen tal van leuke mogelijkheden om met de schaaksport in aanraking te komen. De thuisbasis is het Fortes Lyceum te Gorinchem. Kinderen die graag willen leren schaken, of er beter in willen worden, zijn van harte welkom. Kijk voor tijden op onze website.