• VVD Campagne team

    Maurice Visser
  • Mr. Pieter Oud - Oud-Burgemeester van Rotterdam,Minister van Staat

    Maurice Visser

Mede-oprichter VVD; mr. P.J. Oud woonde in Gorinchem

18-03-2018, 20:46 | Lezersnieuws | Ilse

Het was een bijzonder moment, zaterdag werd het VVD-campagneteam verwelkomt door Maurice Visser. Hij is de huidige bewoner van het pand aan de Westwagenstraat, dat ooit de plek was waarvandaan mr. P.J. Oud zijn loopbaan begon.

 

Oprichter VVD

Pieter Oud was een vooraanstaande liberaal, van 1948 tot 1963 politiek leider van de VVD. Wellicht meer bekend als burgemeester van Rotterdam (1938-1941 en 1945-1952). In Gorinchem

was hij van 1906 tot 1909 kandidaat-notaris, vervolgens is hij naar Ommen en later naar Den Haag verhuisd. Daar begon zijn politieke carrière echt, toen hij in 1917 lid werd van de Tweede Kamer. In 1948 was hij mede-oprichter van de VVD.

 

Campagneteam Gorinchem

De leden van het campagneteam en hun gasten: Arne Weverling, Tweede Kamerlid, Floor Vermeulen, gedeputeerde van Zuid-Holland en Karima Bouchtaoui, campagneleider van de regio, maakten zich even los van de verkiezingsmarkt. Zij kregen een enthousiaste rondleiding door het huis waar de roots van de VVD liggen door de huidige bewoners. Het was ook fijn om even op te warmen, want dit moet wel de koudste campagnedag ooit geweest zijn!

 

Gemeente

De afgelopen jaren heeft de VVD Gorinchem zich ingezet om de stad financieel gezond te krijgen, met een open en transparante instelling. Graag gaan we het gesprek aan over de speerpunten van de partij: bereikbaarheid van onze stad, veiligheid1  van Gorinchem en ‘minder overheid’.

Actief zullen we inzetten op parkeren in de stad, terugdringen van regelgeving, het behoud van sportvoorzieningen en een transparant bestuur van onze vestingstad.

 

Meer weten? Kijk op onze website www.gorinchem.vvd.nl voor het verkiezingsprogramma en de motivatie van de kandidaten, of volg ons op facebook of twitter voor actueel nieuws.