• Fee op de 2e plaats, Lana op de 3e

    Marjon Donjacour

Meisjes derde divisie OKK met twee medailles terug naar huis

17-12-2017, 22:41 | Lezersnieuws | Marjon Donjacour

In Hellevoetsluis turnden dit weekend voor OKK Gorinchem de derde divisie meisjes hun eerste rayonwedstrijd van het seizoen. Twee turnsters van OKK keerden met een medaille huiswaarts.

Deze eerste van twee rayonwedstrijden is een plaatsingswedstrijd die belangrijk is voor het vervolg van het seizoen. Vanuit deze wedstrijd kunnen de turnsters zich voor de districtfinale en toesteldistrictfinale plaatsen. Tevens kan een plekje worden veroverd voor de landelijke halve finale.

Bij de jeugd 2 meisjes turnden Fee Boele, Lana Idema en Renske van de Wetering. Voor Renske die de overstap vanuit Sliedrecht naar Gorinchem heeft gemaakt extra spannend om met een andere trainer en andere clubgenootjes aan de wedstrijd te beginnen. De drie meiden startten niet helemaal volgens de planning, maar herpakten zich verder in de wedstrijd. Fee wist een 2e plaats te scoren, Lana een 3e en Renske een 14e.

De junioren Louise van Drunen uit Woudrichem en Iris Hendel hadden bij hun vorige wedstrijd het nodige zelfvertrouwen op gedaan. Helaas moest Iris deze wedstrijd ziek starten. Dit kwam bij balk en brug tot uiting, gelukkig turnde ze bij sprong en vloer een goede wedstrijd en leverde dit uiteindelijk een 11e plaats op in de eindrangschikking. Louise turnde wat wisselvallig, maar met een derde plaats op brug wist ze een mooie 6e plaats in het algemeen klassement veilig te stellen.

Danieck Bastemeijer uit Leerbroek turnde bij de meisjes pupillen 2 een goede wedstrijd. Deze 10 jarige turnster wist een 5e plaats af te dwingen in haar categorie.