• Elk rondje een stempel verdiend voor het goede doel.

    CBS De Tamboerijn
  • De opbrengst wordt overhandigd door de Leerlingenraad van De Tamboerijn.

    CBS De Tamboerijn

Mooie opbrengst sponsorloop CBS De Tamboerijn!

18-11-2017, 12:30 | Lezersnieuws | Andra van Hofwegen

Op initiatief van Gorinchem Beweegt hebben de leerlingen van CBS De Tamboerijn een sponsorloop gehouden voor Inloophuis Uitzicht. Vorige week heeft de Leerlingenraad de opbrengst overhandigd.

Enkele weken geleden, bij de aftrap van de 'Week tegen de eenzaamheid', zijn alle leerlingen begonnen met het werven van sponsors voor dit goede doel. In de voorbereiding hebben zij eerst kennis gemaakt met het Inloophuis en haar bezoekers. Mensen met een klein of geen sociaal netwerk kunnen er terecht voor gezelschap, een luisterend oor en een bak koffie of thee. Het Inloophuis wordt gerund door vrijwilligers en wordt voornamelijk bekostigd vanuit donaties. De samenwerkende kerken in Gorinchem ondersteunen dit ook en er is een samenwerking met de Voedselbank.

De Leerlingenraad van De Tamboerijn heeft hierover op school een presentatie gehouden, zodat alle kinderen wisten waarvoor ze gingen lopen.

Dat de boodschap goed is aangekomen mag wel blijken uit de fantastische opbrengst: ruim €2.000,- inclusief nagekomen sponsorgeld!

Met dit geld kan het Inloophuis weer mooie dingen doen voor onze medebewoners van de binnenstad. Alle sponsors worden hartelijk bedankt!

CBS De Tamboerijn is een kleinschalige protestants-christelijke basisschool binnen de wallen van Gorinchem. Meer informatie over de school is te lezen op www.tamboerijn.nl .