• Publiek Gorcum Live - 22-09-2018

    Harry Hol

Muziek bij Gorcum Live door de ogen van Wico Vos

09-10-2018, 16:51 | Lezersnieuws | Richard

22 september 2018, Gorcum Live: de Bunker, Buurthuis de Aanlegsteiger te Gorinchem.

Al zo’n vijfendertig jaar ben ik mij bewust van popmuziek en ik speel zelf ook alweer zevenendertig jaar onregelmatig in bandjes. Met m’n oren bedoel ik en niet van papier.

Met je oren dus.

En dat ging heel goed, want het geluid in dit zaaltje was weer van top kwaliteit. Five Two See (52C), uit Gorinchem zelf nota bene, strooide met een mix van fijne soul en mooie ballads uit alle pop-genres de sterren in onze ogen. Die zangeres mag blijven, net als de rest van die band ook, en met zoveel talent bij elkaar word ik nieuwsgierig naar het éigen geluid van 52C, want alleen covers spelen doe je volgens mij om er iets van te leren óf puur voor de poen en dan moet je niet bij ons zijn, want wij luisteren met onze oren.

En onze oren vielen er bijna af met de afsluiter van de avond, WEREADY, ‘uit de buurt’ zal ik maar zeggen. Vijf geroutineerde boys met een zanger die de klassiekers uitbouwde tot zijn éigen pareltjes. En dat kon hij natuurlijk alleen dankzij de muzikanten die de uitvoering van de funky covers óók speelden met hun oren. WeReady, een waar festijn, bijna psychedelisch soms en ik heb ouderwets staan dansen en ik niet alleen, want de sfeer zat er de héle avond goed in bij ‘Funky Gorinchem’.

Alweer een TOP avond bij Gorcum Live!

Volgende keer doen we het in Halloween-style met vuige rock bij Vereniging Gorcum Live: Rockslag op 27 oktober, zaal: De Aanlegsteiger aan de Visserdijk in en uit Gorinchem (gratis parkeren in parkeergarage Kweeklust).

Facebook, Instagram, de website of nieuwsbrief, hou ze in de gaten!

Of wordt gewoon lid... ;-)

24 september 2018, Wico Vos