• De familie Bravenboer met gastzoon Maxime (met petje).

    Travel Active

Nederlandse gastgezinnen gezocht in Gorinchem

11-07-2017, 19:20 | Lezersnieuws | G. Pieters

Sinds de Franstalige uitwisselingsstudent Maxime uit België elke ochtend aan haar ontbijttafel plaatsneemt, staat er standaard een pak hagelslag puur op het boodschappenlijstje van Manuela Bravenboer. De familie Bravenboer is een van de leuke, warme en open gastgezinnen die het High School Holland programma mogelijk maken. Ook in Gorinchem zoekt Travel Active vanaf augustus gastgezinnen voor uitwisselingsstudenten uit Thailand, Australië, Taiwan, Brazilië, Japan, Amerika, Canada, Italië, België, Mexico en Venezuela.

Manuela en haar man hebben twee zonen op de middelbare school en lazen bij toeval een oproep van Maxime die een gastgezin zocht. "Het is voor ons hele gezin een fantastische ervaring geweest. Maxime mag gewoon een poosje meeliften op ons geluk. Ik zag hem in negen maanden veranderen in een man. Zijn ouders zullen versteld staan van hoe hij in alle opzichten is gegroeid."

Een semester, een schooljaar of korter verblijf

Mensen uit het noorden of zuiden, uit stad of dorp, met of zonder kinderen, of van wie de kinderen al de deur uit zijn: het maakt niet uit. Zolang ze enthousiast zijn, openstaan voor een interculturele ervaring en bereid zijn om een jongere van tussen de vijftien en achttien jaar op vrijwillige basis een gezellig en veilig thuis te bieden. De meesten komen net als Maxime voor een semester of schooljaar. Ook voor korter verblijf zoekt Travel Active gastgezinnen. Er zijn studenten die voor twee of drie maanden komen en gezinnen die zich alleen aanmelden als aankomstgezin. De studenten gaan naar een reguliere middelbare school in de buurt.

Mooie dag

"De familiedag is een aanrader voor elke gastouder", vertelt Manuela. "Het was zeer waardevol om daar met andere gezinnen ervaringen uit te wisselen. En voor ons was het bovenal een mooie dag waarop we echt ongecompliceerd met zijn vijven en de hond hebben kunnen genieten, voordat we straks alweer afscheid nemen van Maxime."

Meer informatie

Op de website www.travelactive.nl/high-school-holland is meer informatie te vinden over het programma en kan het gratis High School Holland magazine aangevraagd worden. Voor meer informatie of aanmelding kunt u contact opnemen met regiocoördinator mw. G. Pieters via 06-12586382 of per e-mail: gastgezintravelactive@gmail.com.