• finalisten NK

    Marjon Donjacour

Nederlandse Kampioenschappen 3e divisie turnen dames

19-05-2019, 23:26 | Lezersnieuws | Marjon

Met 5 turnsters in de meerkamp, 6 toestelfinales en 3 reserve plaatsen mocht OKK Gorinchem deel gaan nemen aan de Nederlandse kampioenschappen turnen. In Vianen werd zaterdag gestreden om de meerkamptitels in de 3e divisie. Voor OKK kwamen bij de pupillen 2 N3, meisjes die dit jaar 11 worden en op nationaal niveau turnen, Anna van de Wetering uit Sliedrecht en Evy Platje uit Gorinchem op de wedstrijdvloer. Britt de Boon uit Gorinchem was 1e reserve voor deze wedstrijd. Trainers Martijn en Marjon zagen in de eerste wedstrijdronde Evy een bijna foutloze balkoefening turnen, waarvoor ze werd beloond met een 14.45 punten. Dit cijfer bleek de hoogste score in de hele meerkamp te zijn en een mooie basis voor het eindresultaat van Evy haar totale meerkamp waarin ze uiteindelijk 4e werd. Anna scoorde bij sprong een eervolle 2e plaats en beëindigde de meerkamp op een 19e plaats.
De volgende wedstrijd waren de jeugd meisjes aan de beurt, de 12 jarige Danieck Bastemeijer uit Leerbroek turnde een keurige wedstrijd en wist bij de balk haar beste prestatie neer te zetten. Een 4e plaats met 13.30 leverde haar in totaal een 11e plaats op in de meerkamp.
Junioren Louise van Drunen uit Oudendijk en Iris Hendel turnden in de laatste wedstrijd van de dag. Tijdens de eerste drie rondes konden ze zich bij de beste 10 turnsters handhaven, in de laatste ronde bij de brug ongelijk verloren ze echter de aansluiting met de top, Louise behaalde een 19e plaats en Iris een 25ste plaats.
Zondag werd per toestel en per leeftijdscategorie gestreden om de prijzen. In de categorie pupil 2 behaalde Evy op het toestel vloer een eervolle 4e plaats en bij brug een 9e plaats, Britt behaalde bij sprong een 7e plaats en Anna een 5e plaats voor haar balkoefening. Bij de jeugd 1 meisjes mocht Danieck aan de brug turnen en behaalde een 8e plaats. Junior Louise werd bij sprong 5e.
Trainer Martijn “hele knappe resultaten waar we heel trots op zijn, het gaat hier om de beste turnsters van Nederland, de verschillen zijn heel klein. Dit jaar hebben we het meeste aantal deelneemsters voor OKK in de bondsfinales waar we als vereniging met een kleine selectie heel blij mee zijn.
Voor OKK gaat instapper N2, Puck Ockhuizen, op 15 juni in Tilburg nog turnen in de meerkamp. In Gorinchem zijn de turnsters van OKK nog te zien bij de clubkampioenschappen op 29 juni in de Oosterbliek.